Un fost șef al Comisiei Europene, vehement împotriva aderării Ucrainei la UE: „Este coruptă la toate nivelurile”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte al Comisiei Europene a criticat posibilitatea ca Ucraina să adere la UE, potrivit POLITICO. Jean-Claude Juncker consideră Ucraina ca fiind masiv „coruptă” și nepregătită pentru aderarea la blocul comunitar.

Afirmația a fost făcută într-un interviu acordat publicației germane Augsburger Allgemeine, publicat joi.

„Oricine a avut de-a face cu Ucraina știe că este o țară coruptă la toate nivelurile societății. În ciuda eforturilor sale, nu este pregătită pentru aderare, are nevoie de procese masive de reformă internă”, a declarat Juncker.

Potrivit acestuia, „a le face promisiuni false” ucrainenilor în ceea ce privește aderarea la UE „nu ar fi nici bun pentru UE, nici pentru Ucraina”.

„Nu ar trebui să faceți promisiuni false oamenilor din Ucraina”

Fostul președinte al Comisiei Europene consideră că aderarea la UE pentru țări aspirante precum Ucraina și Moldova trebuie să fie legată de „reforme interne” și să fie susținută de o „majoritate calificată„.

„Nu ar trebui să faceți promisiuni false oamenilor din Ucraina, care sunt în suferință până la gât (…). Sunt foarte supărat pe unele voci din Europa care le spun ucrainenilor că pot deveni membri imediat„, a mai spus Juncker.

Actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful Consiliului European, Charles Michel, sunt mult mai optimiști decât Juncker în ceea ce privește aderarea Ucrainei la UE, potrivit POLITICO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL