Skip to content
Politică

Un fost șef al TVR scoate la lumină detaliul ignorat în dezbaterea taxei EXCLUSIV

frocus.net

Un fost președinte-director general al Televiziunii Române (TVR) scoate la lumină detaliul ignorat în dezbaterea privind păstrarea sau eliminarea taxei radio-tv.

Este vorba despre Alexandru Sassu (șef al televiziunii publice între 2007 și 2010), care a oferit, joi, pentru PSnews.ro, o declarație pe tema sus-amintită.

CITIȚI ȘI: Taxa radio-tv. Dragnea îi bate obrazul lui Iohannis că l-a lăsat pe dinafară

Inițial, Sassu a vorbit cu lehamite despre TVR: „Nu mă interesează deloc. Eu am plecat de la Televiziune și nu m-a mai interesat nimic de ce s-a întâmplat acolo. Habar n-am despre ce este vorba. Am văzut că se elimină taxa, dar nu știu ce calcule s-au făcut”.

Cu toate acestea, ulterior, Alexandru Sassu a subliniat că, dincolo de dezbaterea privind sursele de finanțare ale TVR (de la Guvern sau de la contribuabili, prin taxa radio-tv), trebuie schimbată legislația pe baza căreia funcționează instituția media.

„E o discuție lungă de tot. Există toate tipurile de metode: și cu bani de la Guvern, și cu bani de la taxă. E o discuție lungă și cred că trebuia pornită de la ceea ce se vrea de la Televiziunea Română și nu de la altceva. Nu știu la Radio, că n-am fost acolo. Deci problema este: ce se vrea de la ele (de la posturile TVR – n.r.)? Ce vor să fie? Așa cum sunt acuma (m-am uitat și eu), sunt penibile. Uitați-vă și dumneavoastră ce se întâmplă acolo! În conformitate cu legea, ele trebuie să fie niște posturi publice de informare… Au acolo o întreagă serie de lucruri pe care trebuie să le facă. Nu face nimic (TVR-ul – n.r.)! Televiziunea e îmbătrânită, învechită, urâtă… Mie mi-e neclar. Aici, trebuia vorbit ce se vrea de la postul public de radio, ce se vrea de la postul public de televiziune… după aia, văzut ce se întâmplă. Poate să fie bine, poate să fie rău (nu-mi dau seama), dar nu se schimbă nimic în interiorul Televiziunii în chestia asta. Trebuie schimbată total legea și trebuie pornit de acolo. Legea este din 1994 – foarte veche și deloc actuală, a detaliat fostul deputat (membru al PD și, ulterior, al PSD).

Nu în ultimul rând, Alexandru Sassu a dat de înțeles că tema concedierilor masive de la TVR este una secundară.

„În primul rând, trebuie făcută o discuție despre ceea ce se vrea de la ele. Dacă începi să dai afară sau să schimbi sau să structurezi sau să restructurezi fără să știi ce vrei, n-are niciun sens”, a încheiat fostul președinte-director general al Societății Române de Televiziune (SRTv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *