Skip to content
Politică

Un fost şef SPP dezvăluie cine l-a executat pe Toni Greblă

www.puterea.ro
" "

Dosarul şi reţinerea judecătorului CCR Toni Greblă au fost făcute de prim-adjunctul Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ordinul pentru „execuţia” lui Greblă a fost dat de fostul şef al SRI-ului, George Marior, acuză Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP-ului, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Acesta mai precizeaza că tot „sub acceptul lui Marior”, SRI-ul ar fi urmărit pe mandate de siguranţă naţională sau chiar şi fără, mai mulţi judecători CCR, „politicieni incomozi” şi jurnalişti.

" "
" "

,, Deşi Coldea s-a ocupat de execuţia dl. Greblă, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofiţeri ai SRI şi dat apoi procurorului DNA. Ţinte au fost mai mulţi judecători de la CCR, care au fost monitarizati de serviciul de informaţii. Maior a decis să-l ridice DNA mai întâi pe Dl. Greblă şi în funcţie de efectele obţinute încă doi judecători. Acţiunea a avut ca scop „punera la punct” a judecătorilor CCR şi „convingerea” acestora să fie mai „maleabili” când trebuie să hotărască asupra unor prevederi legale în legătură cu care SRI are un interes major.”

Fostul şef SPP a mai precizat că monitorizările judecătorilor ar fi început din anul 2009 şi că pe lângă aceştia, au mai fost monitorizaţi şi politicieni „incomozi”, oameni de afaceri români şi jurnalişti.

,,Monitorizarea sistematica a judecatorilor CCR a inceput din 2009, scopul fiind acela de a aduna cat mai multe informatii compromitatoare despre ei. Dar nu au fost singurii monitorizati.Pe langa politicienii incomozi, oamenii de afaceri romani, jurnalistii „emancipati”, au fost si judecatorii ICCJ, precum si membrii CSM. Nu au scapat atentiei lor procurorii si judecatorii mai putin cooperanti. Marea majoritate a mandatelor au fost date pe siguranta nationala. Dar multe monitorizari s-au facut si fara mandat.Toate insa s-au facut cu acceptul lui Maior. Nu i se prezenta fiecare caz in parte, doar cele mai importante. Periodic insa era informat de dl. Coldea despre rezultatele acestor monitorizari.
Spre exemplu, daca un dosar in care SRI avea un interes ajungea la un complet de judecata pe care acesta nu il controla, sau il controla partial, se dadeau imediat dispozitii de monitorizare a judecatorilor respectivi si de cautare a informatiilor compromitatoare despre acestia, printr-o documentare minutioasa.Intrau in vizor si rudele foarte apropiate. Apoi urma santajul, sau, pe baza informatiilor furnizate, inlocuirea lor in diverse moduri din completul de judecata,,

Dumitru Iliescu, spune ca informatiile le-a primit de-a lungul  timpului din interiorul SRI, iar multe dintre informatii s-au confirmat in cea mai mare masura.

,,Acestea au fost informatiile care mi-au parvenit de-a lungul anilor din interiorul SRI, care ulterior s-au confirmat in cea mare masura, asa cum mi-au fost trimise si biletelele lui Coldea despre judecatorii CCR, pe care eu le-am predat Comisiei parlamentare de control al activitatii institutiei.
SRI a precizat in comunicatul sau ca nu a folosit inregistrarile efectuate pe siguranta nationala in dosare lucrate de DNA. O minciuna mai mare ca aceasta nu am auzit pana acum. Sunt sute de exemple care demonstreaza contrariul. Daca luam cazul gl. Catalin Voicu, vom observa ca a fost monitorizat pe siguranta nationala, iar cand a fost nevoie, dosarul a fost trecut de la DIICOT la DNA, cu inregistrari cu tot. Ulterior s-a facut transcriptul dupa mixaj, originalele au fost distruse si nu au fost inaintate instantei de judecata, la solicitarea acesteia. De fapt acolo au aparut lucruri despre care Voicu nu a vorbit. Au construit cei de la SRI un dialog intre Voicu si alta persoana si l-au pus in dosarul acestuia. Nu puteau sa dea originalele pentru ca se vedea foarte usor facatura..” a mai precizat fostul şef al SPP

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *