Skip to content
Politică

Un fost senator USR s-a înscris în PSD: „A fost o decizie gândită îndelung”

Inquam Photos/George Calin

Fostul senator USR de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PSD, adeziunea acestuia fiind aprobată de filiala municipală PSD Fălticeni. Potrivit unor surse politice, trecerea senatorului Gheorghiţă Mîndruţă la PSD a fost susţinută de către primarul social-democrat din Fălticeni, Cătălin Coman.

„A fost o decizie gândită îndelung, este asumată în totalitate. În contextul politic din Suceava este o alegere pe termen lung”, a declarat pentru News.ro, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

În luna august, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR, dar şi de la şefia organizaţiei judeţene a acestui partid. El a explicat că, încă de la începutul fuziunii dintre USR şi PLUS, au existat dispute şi opinii contradictorii, însă acestea au fost canalizate către conflicte interne şi nu spre evoluţie şi transparenţă.

”… am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcţia de preşedinte al filialei judeţene Suceava. Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire. Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo”, spunea la acea vreme senatorul George Mîndruţă.

Totodată, Mîndruţă acuza că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale şi de grup decât angajamentele luate în faţa românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *