Un fost spion francez devenit scriitor, reţinut pentru divulgare de informaţii secrete într-o carte autobiografică

Sursa foto: Unsplash
Sursa foto: Unsplash

Un fost spion francez, autor al unei cărţi autobiografice despre activitatea sa, a fost reţinut marţi şi acuzat de divulgare de informaţii secrete de apărare, relatează France Presse, citând o sursă ce are cunoştinţă de acest caz.

Jean-François Lhuillier, pensionar fost cadru activ al Direcţiei Generale de Securitate Externă (DGSE – serviciul francez de informaţii externe), a publicat în Franţa în luna iunie cartea cu titlul„Omul din Tripoli”.

Acest fost locotenent-colonel în serviciul de spionaj francez povesteşte în carte despre activitatea sa ca şef al rezidenţei din Libia între anii 2009 şi 2012, în special despre înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi, scrie Agerpres.

Pe 15 septembrie, un alt fost spion al DGSE, care în luna mai a publicat şi el o carte, a fost de asemenea inculpat pentru divulgare de informaţii secrete de apărare naţională. În cartea cu titlul „Spionul, 44 de ani în DGSE”, Richard Volange (un pseudonim) rememorează viaţa sa de agent secret, în special misiunile din Africa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL