Skip to content
Sport

Un fotbalist riscă puşcăria pentru că nu s-a înrolat în armată

Fotbalistul Ben Davis, care a semnat un contract cu Fulham şi a devenit primul jucător singaporez din Premier League, riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că nu s-a prezentat pentru a face stagiul militar, a anunţat Ministerul Apărării din Singapore, potrivit Reuters.

Refuzul autorităţilor singaporeze de a-I permite lui Ben Davis, în vârstă de 18 ani, să amâne stagiul militar a provocat polemică anul trecut, criticii subliniind faptul că legislaţia rigidă îi împiedică pe tineri să îşi urmeze visele.

“Benjamin Davis nu s-a prezentat pentru stagiul militar, aşa cum ar fi trebuit. De asemenea, el stă în străinătate fără un permis de ieşire valid”, se arată într-un comunicat al ministerului, scrie News.ro.

Dacă va fi condamnat pentru că nu a respectat legea cu privire la evectuarea stagiului militar, pedeapsa ar putea consta într-o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi sau până la trei ani de închisoare.

Foarte puţine persoane au întrunit până acum criteriile pentru obţinerea amânării pe termen lung a stagiului militar. Printre acestea se numără înotătorul Joseph Schooling, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *