Skip to content
" "
Politică

Un general celebru iese la rampă: cum s-a construit planul de decapitare a liderilor PSD

zdnet.com

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al Serviciului de Protecție și Pază, susține că DNA și SRI au instrumentat, în ultimii ani, dosare cu probe contrafăcute pentru a elimina de pe scena publică personajele incomode statului paralel.

După postarea incendiară de pe contul de socializare personal, în care Dumitru Iliescu dezvăluia mecanismul prin care Laura Codruța Kovesi, în colaborare cu liderii SRI, construia, la comanda unui personaj străin, dosare menite să îngenuncheze diferite persoane influente ale lumii politice sau de business, generalul a adus completări la emisiunea Siteza zilei (Antena 3), din data de 23 octombrie, potrivit evz.ro

" "

Din informații care au sosit la mine-și au sosit foarte multe informații în sensul acesta-rezultă faptul că aceste dosare erau întocmite la dispoziția domnului Coldea, dar cu aprobarea domnului Maior de fiecare dată. Nu domnul Maior se ocupa să adune oamenii care pregăteau aceste dosare, ci domnul Coldea făcea acest lucru. Tot el întocmea lista cu țintele respective. (…)Apoi, treceau la organizarea și construirea dosarelor respective. Nu este vorba acum de a face un dosar cu fapte reale. Eu vorbesc despre acele dosare care au fost construite, acele dosare care nu aveau probe în ele, ci erau construite aceste probe”, a spus Dumitru Iliescu.

Țintele: lideri la nivel central și local

În legătură cu planul de destructurare a conducerii PSD eu am dat relații la Comisia pentru Alegeri din 2009 și am vorbit despre asemenea planuri care au avut loc în 2008, 2009, 2010 și 2013. Mai mult, chiar l-am informat pe ministrul Apărării Naționale la începutul lui 2014 de existența unui asemenea plan, care prevedea arestarea unor lideri la nivel central și local ai PSD. Au continuat asemenea planuri și în 2016 și în 2017”, a adăugat acesta

Platin Sturdza-un exemplu edificator

Generalul Dumitru Iliescu și-a susținut teoria „execuției” la comandă cu un exemplu notoriu.

Știți foarte bine ce s-a întâmplat în cazul lui Platin Sturdza. Acolo au fost modificate discuții. Au fost peste 1.000 de modificări, de intervenții pe materialul respectiv. Nu avea ce căuta SRI acolo…Înregistrările respective fuseseră ridicate cu ocazia percheziției domiciliare și trebuiau să stea la procurori, nu la SRI. Dar de ce ajungeau la SRI? Pentru că aici este p chestiune mult mai gravă. Este aceea de participare a cadrelor din SRI? Pentru că aici este o chestiune mult mai gravă. Este aceea de participare a cadrelor din SRI la realizarea, să spunem, a actelor procedurale, la percheziții. Veneau echipe mixte și făceau perchezițiile. De asemenea, participau uneori la audierea suspecților, a inculpaților, a martorilor. Urmăreau după aceea..Inclusiv în ședințele de judecată se duceau și urmăreau, ca să poată duce la bun sfârșit dosarul așa cum îți propuneau”, a ținut să conchidă generalul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *