Skip to content
Politică

Un general de informații dezvăluie implicațiile nebănuite ale ultimelor accidente aviatice EXCLUSIV

savetheroyalnavy.org

Un renumit general a oferit declarații în exclusivitate pentru PSnews.ro în contextul în care în această lună au fost două cazuri de avioane militare care s-au prăbușit.

Concret, este vorba despre generalul Alexandru Grumaz care a analizat cele două accidente aviatice.

Chestionat cu privire la primul caz al lunii iulie, generalul a subliniat ca element de cauzalitate „vechimea avioanelor MIG 21 care au fost proiectate și intrate în uz în anii 50”.

CITIȚI AICI: Panică la un show aviatic! Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit chiar în fața spectatorilor FOTO

Legat de al doilea accident, Alexandru Grumaz a precizat că nu se știe deocamdată cauza care a determinat accidentul, întrucât avionul prăbușit este „considerat unul dintre cele mai bune avioane din clasa sa”.

CITIȚI AICI: UPDATE Panică în județul Bacău: avion militar PRĂBUȘIT. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Generalul Alexandru Grumaz a reliefat inclusiv o componentă importantă a planului de achiziții militare: „forțele Aeriene trebuie dotate cu escadrile de avioane F-16 de ultimă generație sau F-35 pentru a diminua astfel de riscuri”.

Accidentele aviatice au loc în permanență și nu pot fi oprite. În cazul nostru este vorba de vechimea avioanelor MIG 21 care au fost proiectate și intrate în uz în anii 50. Actualmente toate avioanele rămase în dotare, în jur de 20, sunt consemnate la sol pentru investigarea ultimului accident. Politia aeriană deasupra României se face cu avioane din Marea Britanie care sunt detașate la Baza Kogălniceanu. Despre avionul prăbușit la Bacău IAR-99 nu știm deocamdată cauza care a determinat accidentul. Acest model de avion a intrat în serviciul Forţelor Aeriene în anul 1988, are o bună manevrabilitate şi este considerat unul dintre cele mai bune avioane din clasa sa. Avionica este aceiași ca pe F-16. Motorul turboreactor Rolls-Royce Viper este robust şi fiabil şi este acelaşi care a echipat avionul de atac IAR-93. Forțele Aeriene trebuie dotate cu escadrile de avioane F-16 de ultimă generație sau F-35 pentru a diminua astfel de riscuri”, a declarat generalul Alexandru Grumaz în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *