Skip to content
Politică

Un greu al lui Obama, ce l-a reînscăunat pe Băsescu în 2012, va vizita România

illustrate.net

Un om cu greutate al fostului președinte american Barack Obama ce l-a reînscăunat pe Traian Băsescu după referendumul din 2012 va vizita România.

Este vorba despre ex-vicepreședintele SUA Joe Biden, care va efectua în 7 septembrie o vizită la Iași, scrie vineri DCnews.ro. Politicianul democrat va participa la o manifestație organizată chiar de fundația sa de luptă împotriva cancerului, The Biden Foundation.

Joe Biden este cunoscut în România ca prieten al lui Traian Băsescu. În primăvara lui 2014, în ultimul an de mandat al fostului președinte al României, Biden a efectuat o vizită la București, inclusiv în Centrul Istoric al orașului, și i-a spus lui Băsescu: „O să-mi lipsiți, domnule președinte”.

Același Biden l-a ajutat pe Băsescu în 2012 să rămână în funcție la Cotroceni, în ciuda unui referendum prin care fostul președinte fusese demis de către 7,4 milioane de români, amintește publicația citată.

Interesul lui Joe Biden pentru lupta împotriva cancerului se datorează faptului că fiul său, Joseph Robinette „Beau” Biden, a murit de cancer. Tragedia din familia Biden l-a împiedicat pe acesta să candideze la prezidențiale împotriva lui Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *