Skip to content
Politică

Un greu al regimului Băsescu a revenit la cașcaval pe mâna lui Oprescu SURSE

www.aktual24.ro

Se pare că un greu al regimului fostului președinte al României Traian Băsescu a revenit la cașcaval pe mâna ex-primarului general al municipiului București Sorin Oprescu.

Deși se pregătea să construiască, potrivit procurorilor DNA, propriul imobil P+4 într-o zonă rezidențială de lux din Capitală, Lucian Duță nu se sfiește să încaseze, lunar, un salariu de cercetător științific la secția de chirurgie condusă de Sorin Oprescu la Spitalul Universitar (SUUB), scrie miercuri Cetățeanul.net.

Amintim că Lucian Duță a condus Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe vremea guvernelor Emil Boc și Mihai-Răzvan Ungureanu, și a ajuns celebru în februarie 2012, după o dispută în direct cu Mihai Gâdea la Antena 3. Directorul televiziunii l-a numit „nesimțit” și „dobitoc” din cauză că Duță răspunsese în doi peri în legătură cu criza medicamentelor (în special a morfinei) pentru bolnavii de cancer.

Alt scandal în care a fost implicat Lucian Duță s-a consumat în octombrie 2016, când cel dintâi a fost propus pentru excluderea din PNL după ce îl calificase drept „șobolan” pe vicepreședintele Mihai Voicu într-un comentariu de pe Facebook.

După ce și-a dat demisia din funcția de președinte al CNAS (în care ar fi încasat, potrivit DNA, o mită de 8,6 milioane de euro), Lucian Duță a continuat să fie plătit, cu circa 2.000 de lei, lună de lună, de Spitalul Universitar, au declarat surse din SUUB pentru Cetățeanul.net. Colegii săi spun că nu l-au văzut, practic, niciodată la muncă. Pontajele sale le semnează nimeni altul decât Sorin Oprescu, șeful Secției Chirurgie IV de la Spitalul Universitar de Urgență București, mai arată publicația citată, arătând că numele lui Duță NU figurează pe pagina de Internet a spitalului ca făcând parte din secția IV Chirurgie.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *