Skip to content
Societate

Un hacker din Craiova a spart rețelele mai multor companii mari din România și străinătate și a cerut recompense în Bitcoin

Facebook

Un bărbat din Craiova care a încercat să șantajeze mai multe companii din România și străinătate a fost reținut după o percheziție realizată de DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și BCCO Craiova, au efectuat pe 13 decembrie o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Craiova, la locuința unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive informatice sau programe informatice, acces neautorizat la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, interceptare ilegală a unei transmisiuni informatice și șantaj, potrivit digi24.

Persoana ridicată în cadrul percheziției urma să fie audiată la sediul DIICOT.

Suspectul, prin diferite metode, a reușit să obțină accesul la rețelele informatice ale unor companii (medii și mari) din România, dar și din alte state, de unde a extras volume mari de date. Ulterior, el a utilizat respectivele date pentru a șantaja persoanele vătămate, prin amenințarea cu expunerea acestora în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă.

Documentarea activității infracționale a fost făcută cu sprijinul Europol și FBI, iar la activități au participat specialiști din cadrul Europol – EC3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *