Un hotel din Davos refuză să închirieze material sportiv de iarnă turiștilor evrei

Sursă foto: Shutterstock

Poliţia elveţiană a deschis o anchetă pentru”discriminare şi incitare la ură”, după ce Pischa, un hotel situat pe domeniul schiabil de la Davos, a anunţat în scris pe un panou că refuză să închirieze material de sporturi de iarnă turiştilor evrei.

Aceste dezvăluiri au fost făcute luni de ziarul 20minuten, care a publicat o imagine cu mesajul afişat de hotelul-restaurant Pischa în ebraică.

Nu este prima oară când are loc un incident de acest fel în această regiune din Elveţia, foarte frecventată – atât iarna, cât şi vara – de către turişti ultraordocşi.

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la ”discriminare şi incitare la ură”.

Contactaţi de AFP, conducătorii localului nu au răspuns imediat, dar au declarat 20minuten că clienţii evrei lăsau adesea material pe piste, obligându-i să-l ”colecteze atunci când reuşeau să-l găsească”.

Într-o înregistrare video publicată de cotidianul Blick, administratorul localului, Ruedi Pfiffner, îşi cere scuze şi evocă o formulate stângace.

”Sunt pregătit să stau de vorbă cu persoanele vizate”, declară Ruedi Pfiffner, care respinge orice antisemitism.Federaţia Elveţiană a Comunităţilor Evreieşti (FSCI) va depune plângere.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL