Skip to content
Politică

Un important lider PSD face pledoarie împotriva purtării măștii: Nu cred că mă poate proteja

Inquam Photos/Octav Ganea

În ziua cu un nou record de infectări, șeful PSD Vaslui face din nou o pledoarie împotriva purtării măștii. Dumitru Buzatu spune că nu crede că masca îl protejează de coronavirus. Acesta recunoaște că o poartă numai ca să nu îi jignească pe cei care respectă această măsură de protecție.

Am și protestat împotriva simplității unor măsuri aplicate și în special împotriva acelor măsuri care nu ne-au protejat foarte tare. Că purtarea excesivă a măștilor inclusiv în somn nu a dus la rezolvarea infectării cu virusul respectiv„, declară liderul social-democrat.

Întrebat de măsuri de protecţie sanitară foloseşte pentru a nu se infecta cu noul coronavirus, politicianul susţine că se bazează pe măsurile comune: „Folosesc dezinfectante, nu stau chiar… am folosit și masca dacă mă duc la adunări sau dacă intru în magazine. Nu cred că mă poate proteja, dar țin cont de oameni și nu vreau să îi jignesc adoptând o atitudine sfidătoare”.

În replică, medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, atrage atenția că astfel de ieșiri nu fac decât să crească gradul de dezorientare. „Pandemia și pierderea controlului, însăși această scindare a societății în care sunt tabere pro și contra măsurilor nu fac decât să crească gradul de dezorientare într-un moment în care mai putem face ceva. Chir dacă se vor institui măsuri severe de carantină este nevoie de două-trei săptămâni ca să poți stinge un focar„, a spus Țincu, potrivit Digi24. Medicul a subliniat nimeni nu a spus că masca va opri pandemia, ci că este vorba despre măsuri care pot reduce transmiterea virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *