Skip to content
Politică

Un important senator PSD face un anunț șocant: „Mă retrag!”

Un important senator al Partidului Social Democrat a făcut, marți, un anunț șocant.

În acest context, prin intermediul unui editorial publicat pe blogul personal, senatorul social-democrat, Daniel Savu, a anunțat că a hotărât să rămână pentru o perioadă „un simplu senator PSD”, și să se retragă din “câmpul tactic” interimar al PSD, după ce i s-a reproșat că stă prea mult la televizor.

În același timp, Savu a precizat și care au fost motivele care au dus la hotărârea sa de a opri, pentru moment, aparițiile televizate.

Vă prezentăm explicațiile integrale ale lui Daniel Savu publicate pe blogul personal:

„Mă retrag din “câmpul tactic” interimar al PSD

Postat la 27 iulie 2015 de Daniel Savu in Comentariul zilei
Am hotărât ca pentru o perioadă să rămân un simplu senator PSD, fără apariţii şi declaraţii publice televizate. Mărturisesc că nu am înţeles (încă) strategia politică şi conceptul tactic al conducerii interimare a PSD. Le urez mult succes colegilor mei, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Oprişan, Codrin Ştefănescu şi tuturor celor care şi-au asumat să conducă PSD până la Congres.

Mi s-a reproşat că stau prea mult la televizor. Este foarte adevărat, am petrecut enorm de multe ore la televizor. Am făcut-o pentru publicul PSD şi din dorinţa de a-l ajuta pe Victor Ponta în perioada în care a fost preşedintele PSD. I-am înţeles ideile în materie de comunicare, aşa cum am înţeles şi am apreciat inclusiv criteriile de integritate introduse de PSD la Consiliul Naţional din martie 2015.

Cea mai mare satisfacţie am avut-o la ultima confruntare televizată Ponta-Iohannis (B1 TV), când am fost chemat de urgenţă de-acasă pentru a participa la emisiunea de analiză de după confruntare, moderată de Sorina Matei. Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, dar îmi place să cred că nu din cauza prestaţiei mele de după confruntare.

Fără să aştept vreo recompensă, pe care oricum nici nu am primit-o, mi-am asumat că trebuie să fac toate acestea pentru PSD, considerând că este obligaţia mea de senator, timpul petrecut la televiziuni şi pe drumul spre televiziuni fiind practic o extindere a programului meu de la Senat.

Hotărârea de a opri pentru moment apariţiile televizate am luat-o ţinând cont şi de următoarea declaraţie a domnului Liviu Dragnea, după ce a fost ales preşedinte interimar al PSD : “Eu vă spun că o să am o atitudine foarte interesantă faţă de justiţie. Adică aş vrea să nu mai vorbim despre ea, pentru că foarte mulţi vorbesc despre justiţie. Justiţia trebuie să se întâmple şi punct! Nu mai vreau, eu n-aş vrea să mai văd politicieni, pot vedea analişti, moderatori, e firesc, pentru că presa, până la urmă, este a patra putere în stat, dar ca un om politic să vină să-şi dea cu părerea despre justiţie, că justiţia e bună sau rea… justiţia e una singură şi îndeplineşte, face dreptate”.

Ca senator, îmi doresc să vorbesc liber şi să pot comenta orice. Niciodată nu ştii ce te întreabă un cetăţean, un ziarist, un moderator sau un adversar politic şi ar fi penibil să răspund “nu comentez”…

Deocamdată, prefer să mă concentrez pe bătălia politică internă din Prahova, unde mi-am anunţat deja candidatura la funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene la Conferinţa de alegeri care va avea loc în această toamnă. Voi participa la această confruntare indiferent cine se mai înscrie, chiar dacă îi voi avea drept contracandidaţi pe Răzvan Alexe sau vreun procuror.

PS. Pentru că au fost deja programate înainte de a lua această decizie şi nu le mai pot anula, ultimele apariţii televizate vor fi marţi, 28 iulie, la Antena 3 (Alessandra Stoicescu şi Mihai Gâdea) şi miercuri, 29 iulie 2015 la Antena 3 (Răzvan Dumitrescu) şi România TV (Victor Ciutacu)”, a anunțat Daniel Savu.

2 comentarii la “Un important senator PSD face un anunț șocant: „Mă retrag!”

  1. Vai ce jale o sa fie!!Un nimeni nu mai vine la TV!!Cine o sa mai apere onoarea PSD-ului si a prim-ministrului plagiator si infractor??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *