Un inginer de la Google și-a deschis în secret o companie în China și fura tehnologie legată de inteligența artificială

Un inginer chinez care lucra pentru Google în Statele Unite a fost arestat şi inculpat pentru tentativă de furt de secrete industriale în detrimentul gigantului internet, a anunţat procurorul general al SUA, Merrick Garland.

Linwei Ding, alias Leon Ding, de 38 de ani, a fost arestat miercuri la Newark, în California (vest), a declarat Departamentul de Justiţie într-un comunicat.

„Am făcut publice acuzaţiile împotriva unui cetăţean chinez pentru furtul de secrete industriale legate de inteligenţa artificială de la Google”, a declarat Merrick Garland în cursul unei reuniuni a Asociaţiei americane a baroului (ABA) la San Francisco, relatează Agerpres.

Aceste fapte au fost comise „în timp ce el lucra pentru două companii cu sediul în Republica Populară Chineză”, fără ştirea Google, a subliniat procurorul general.

„Departamentul de Justiţie nu va tolera furtul secretelor noastre industriale în domeniul inteligenţei artificiale”, a adăugat el.

Potrivit rechizitoriului, Linwei Ding, angajat de compania americană în 2019, este urmărit penal pentru că a descărcat în mod clandestin din mai 2022 până în mai 2023 a peste 500 de fişiere legate de cercetările Google în domeniul inteligenţei artificiale (IA).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: