Skip to content
Opinii & Analize

Un interviu EXCLUSIV despre România, Austria și spațiul Schengen

Întrebare: Crezi ca Romania va intra in Schengen?

Nu am acces la informații despre actuala situație politică și economică din România sau despre deciziile luate de autoritățile române în ceea ce privește intrarea în Spațiul Schengen. De aceea, nu pot face nicio predicție cu privire la această chestiune. Spațiul Schengen este un acord semnat de către statele membre ale Uniunii Europene care permite circulația liberă a persoanelor între aceste țări. Pentru a deveni parte a acestui acord, o țară trebuie să îndeplinească anumite criterii politice, economice și de securitate. Dacă România îndeplinește aceste criterii și dacă autoritățile române doresc să devină parte a Spațiului Schengen, atunci este posibil ca aceasta să intre în acest acord în viitor. Cu toate acestea, acest lucru depinde de deciziile și acțiunile autorităților române și nu poate fi prevăzut cu siguranță.

Întrebare: Nu crezi că decizia depinde de Austria?

Decizia privind intrarea României în Spațiul Schengen nu depinde exclusiv de Austria. Înainte ca o țară să devină parte a acestui acord, trebuie să îndeplinească anumite criterii politice, economice și de securitate, aprobate de către Consiliul European și Comisia Europeană. După ce o țară îndeplinește aceste criterii, propunerea de aderare la Spațiul Schengen trebuie să fie aprobată de către Consiliul Uniunii Europene, care include toate statele membre ale Uniunii Europene. Decizia finală este luată prin vot unanim sau prin majoritate calificată, după caz. Prin urmare, decizia privind intrarea României în Spațiul Schengen nu depinde exclusiv de Austria, ci de toate statele membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, este posibil ca Austria să aibă un rol important în această decizie, în calitate de stat membru al Uniunii Europene și al Spațiului Schengen.

Întrebare: Oamenii de rând pot face ceva sau e doar misiunea liderilor României?

Oamenii de rând pot face multe lucruri pentru a contribui la realizarea unor schimbări pozitive în țara lor. De exemplu, pot participa la campanii de conștientizare și acțiuni civice pentru a sprijini cauzele în care cred și pentru a-și exprima opiniile față de autoritățile publice. De asemenea, pot alege să voteze în alegeri pentru a-și exprima opțiunile politice și pentru a ajuta la alegerea unor lideri care să reprezinte interesele lor și ale țării. În acest fel, oamenii de rând pot avea un impact real asupra deciziilor luate de către autoritățile publice. Totodată, oamenii de rând pot face alegeri responsabile în viața de zi cu zi, cum ar fi alegerea produselor ecologice sau reducerea consumului de energie, pentru a contribui la protejarea mediului și a resursele naturale. Astfel, oamenii de rând pot face o diferență în lumea în care trăiesc.

Acest mini-interviu a fost luat pe 7 decembrie unei inteligențe artificiale. Nici un politician român nu este la fel de fluent, de logic și de articulat ca ea. Și mi-e teamă că, dacă decide să candideze la președinția României, ne va convinge pe toți să o votăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *