Skip to content
Politică

Un judecător CSM lămurește intențiile lui Toader. A mimat reforma, de dragul politicului

Unul dintre judecătorii CSM care au dat aviz negativ pachetului de legi al Justiției propus de ministru Tudorel Toader dă în vileag adevăratele motive care l-au împins pe oficial să întocmească noul cod de legi.

Bogdan Mateescu, membru al CSM, susține că pachetul de legi a fost realizat superficial în mare parte și foarte bine întocmit în punctele care vizează îmtărirea puterii politicului asupra unor instituții ce ar trebui să rămână independente.

Pe pagina sa de Facebook, Bogdan Mateescu critică modul în care ministrul Toader a înțeles să mimeze consultarea pe tema pachetului de legi, dând dovadă că a reacționat numai la presiunea pusă de PSD asupra sa.

„Textele preluate de catre ministru au fost necorelate, amestecate, ceea ce denota superficialitate, dar aspectele legate de inspectie, promovare, recrutare si numiri in parchete au fost atent reglementate, chiar in amanunt,

Toate acestea demonstreaza ca a fost mimata consultarea, ca tinta ministrului a fost intarirea pozitiei sale in punctele esentiale mentionate, ca om eminamente politic, cu sustinere de aceeasi natura, că independenta reala, ca drept al cetateanului, este mai mult sau mai putin ignorata, dar ca vointa politicienilor apare mult mai pregnanta, ceea ce e daunator”, susține Mateescu, lovind direct modul în care Toader și-a îndeplinit muncă în ultimele 6 luni.

Judecătorul CSM crede că Tudorel Toader ar trebui să retragă propunerea legislativă și să revină cu un nou set de legi al Justiței, care să corespundă unei intenții reale de reformă în sistem.

„Avizul negativ e un semnal potrivit si necesar: nu ne jucam cu independenta sistemului. Nu sfaramam, astfel, fundamente ale statului de drept.

Sa luati legea inapoi si sa o refaceti in consonanta cu dorinta de reforma, de evolutie, in consonanta cu fundamentele democratiei. Reala, nu disimulata”, atrage atenția Bogdan Mateescu, care justifică astfel și avizul negativ dat de cei 10 membri ai Consiliului.

3 comentarii la “Un judecător CSM lămurește intențiile lui Toader. A mimat reforma, de dragul politicului

  1. „Avizul negativ e un semnal potrivit si necesar: nu ne jucam cu independenta sistemului. Nu sfaramam, astfel, fundamente ale statului de drept.”
    Care independenta?! Care stat de drept?! Pe ce lume traieste acest membru? Avizul negativ este „manjit” de interese meschine personale (aceea de a deveni judecator fara concurs si de a avea acelasi salariu, daca nu mai mare, decat al judecatorilor) si de politica, de aceea nu trebuie luat in seama; dealtfel este consultativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *