Skip to content
Politică

Un jurnalist dezvăluie cine este liderul marcant al PNL care ar fi ascuns bilele la votul pentru Șova: ”Reacția lui Iohannis va fi un test”

Senatorul PSD, Dan Șova, a fost miercuri salvat de colegii săi parlamentari, după ce, pe motiv de lipsă de cvorum,  plenul Senatului a respins solicitarea DNA de încuviințare a reținerii și arestării fostului ministru al Transporturilor.

Precizăm că în cazul lui Dan Șova au fost  intrunite 79 de voturi „pentru”, 67 „impotriva”, 5 abtineri. Pentru aprobarea solicitarii DNA erau nevoie de un număr de minim 85 de voturi favorabile.

Citește și: Lovitură de teatru în cazul Dan Șova. Câți senatori l-au apărat pe liderul PSD

Reprezentanții Partidului Național Liberal au precizat, în ultimele zile, în nenumărate rânduri, că Senatul trebuie să încuviințeze solicitarea DNA și chiar, prin vocea lui Teodor Atanasiu, liberalii au precizat că vor solicita vot la vedere, vor filma procedurile de vot și apoi le vor posta pe internet.

Citește și: Alina Gorghiu, prima reacție după ce Șova a fost salvat: „PNL cere alegeri anticipate”

”Teodor Atanasiu declară că „este o săptămână în care Partidul Naţional Liberal va arăta din nou că este de partea justiţiei. Vrem ca în această ţară să dispară aceste protecţii speciale pentru miniştrii parlamentari şi care nu pot fi anchetaţi sau arestaţi din acest motiv. Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori. (…) Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (…). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot”, a precizat zilele trecute Teodor Atanasiu, într-un interviu pentru RFI.

Jurnalistul evz.ro, Mircea Marian dezvăluie, pe pagina sa de Facebook, că unul din prim- vicepreședinții PNL ar fi ascuns bilele în momentul în care a votat pentru încuviințarea arestării lui Dan Șova.

”Mai mulți senatori PNL au ascuns bilele – Boagiu (n.r.: referindu-se la Anca Boagiu), de exemplu – la votul pe Șova. E incredibil. Trei cereri DNA respinse in o luna si ceva.

Justitia e blocata, daca ai sprijin politic scapi. Reacția lui Iohannis va fi un test. Dar nu o postare pe facebook si dupa aia uităm…”, a precizat jurnalistul Mircea Marian pe pagina sa de socializare.

Citește și: Dan Șova, salvat cu mir din fața procurorilor DNA. Reacția celei care l-a miruit pe senatorul PSD. FOTO

3 comentarii la “Un jurnalist dezvăluie cine este liderul marcant al PNL care ar fi ascuns bilele la votul pentru Șova: ”Reacția lui Iohannis va fi un test”

  1. CLONA–monicai macovei, s-a reactivat ca si corul bocitoarelor–neplatite de mult timp–recita o poezie–VECHE–Noua –BARCA–este destul de incapatoare–si vin SARBATORILE PASCALE .

  2. Mai Mircea Marean, stiam ca esti precum te descrie Mircea Badea, dar cred ca esti mai rau de atat. De-abia asta e normalitatea. Judecarea in stare de libertate. Ca nu a omorat pe nimeni si nici nu e un pericol social. Apoi sa faca bine domnii procurori sa-si intemeieze bine dosarele si mai ales sa le inainteze catre instante. Ca instantele reprezinta justitia, nu procurorii ! Bine, nu ma astept ca basistul asta sa priceapa cum vine treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *