Skip to content
Politică

Un jurnalist identifică 6 implicații ale anunțului de candidatură făcut de Iohannis

mediafax.ro

Un jurnalist identifică șase implicații ale anunțului făcut sâmbătă de către președintele Klaus Iohannis, privind candidatura acestuia pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni.

Într-un status publicat sâmbătă pe Facebook, Alexandru Livadaru (co-fondator al site-ului Republica.ro) susține că, pe lângă anularea speculațiilor legate de plecarea la conducerea Consiliului European (în locul lui Donald Tusk), Iohannis le-a transmis magistraților un mesaj de susținere.

" "

Iată mesajul integral al lui Alex Livadaru:

„Klaus Iohannis: Iohannis: „Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte”.

Prima tendință este să-l acuzi de inadecvare, de nepotrivire a anunțului la norii negri care se adună deasupra noastră.

Dar există altă cheie în care aș interpreta mesajul:

– le transmite celor care luptă pentru Justiție că are de gând să se bată.
– e de presupus că nu va accepta să candideze pentru un nou mandat cu o funcție din care nu va putea să mai decidă nimic, golită de atribuții.
– a anulat speculațiile cu privire la o eventuală plecare în locul lui Donald Tusk despre care s-a tot vorbit. 
– a anulat orice speculație despre o eventuală renunțare la luptă, adică cei care se vor bate pentru Justiție, democrație, separarea puterilor în stat nu vor rămâne singuri în mijlocul bătăliei.
– a transmis un mesaj subtil magistraților să-și păstreze demnitatea, el le va fi alături.
– a transmis diverselor instituții și șefilor ei să nu capituleze în fața liderului PSD, să nu se lase intimidate/ intimidați și să nu trădeze cauza justiției libere.

Cred că „Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte” le cuprinde pe toate cele de mai sus într-o singură frază, scurtă.

La nivel de imagine- important și cum și de unde a făcut această declarație. De la Sibiu (orașul său), din curtea liceului pe care l-a absolvit în 1978 (Samuel von Brukental), într-un mediu auster, fără sclipici, fără stadioane. Modest, simplu, clar și fără susținători care să se pozeze cu el în liniile din spate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *