Skip to content
Coronavirus

Un laureat al premiului Nobel crede că pandemia de coronavirus va trece „mai repede decât ne-am aștepta”

facebook https://www.facebook.com/LevittYorkCentre/

Michael Levitt, profesor de biologie la Universitatea Stanford și câștigător al Premiului Nobel în chimie din 2013, a spus că modelele sale prezic că nu va fi nevoie de luni de zile sau ani pentru ca impactul virusului să scadă, și, cel mai important, nu poate provoca milioane de decese, relatează publicația britanică independent.co.uk.

Acesta a prezis anterior – în mod corect – când va experimenta China vârful crizei de coronavirus. Vorbind pentru publicația LA Times, Levitt a spus că nu oferi o dată specifică pentru sfârșitul crizei coronavirusului din America, dar a spus că există „semne clare de creștere încetinită”. „Ceea ce avem nevoie este să controlăm panica … vom fi bine”, a spus el.

" "

Într-un interviu pentru Calcalist, un buletin informativ israelian, Levitt a explicat de ce nu este de acord cu modelele de creștere exponențială pe care multe organizații le foloseau ca bază a predicțiilor lor. „În modelele de creștere exponențiale, presupuneți că oamenii noi pot fi infectați în fiecare zi, deoarece continuați să întâlniți oameni noi. Dar, dacă iei în considerare propriul tău cerc social, în fond întâlnești zilnic aceiași oameni. Puteți întâlni oameni noi în transportul public, de exemplu; dar chiar și în autobuz, după un timp, majoritatea pasagerilor vor fi infectați sau imuni„.

Profesorul Levitt a spus că măsurile de distanțare socială au fost de ajutor în reducerea capacității virusului de a se răspândi rapid. Cultura socială din Italia a dus la explozia cazurilor El a sugerat că procentul mai mare de persoane în vârstă din Italia, însoțit de cultura socială vibrantă a țării, a dus la explozia cazurilor din țara respective

Mai mult, cultura italiană este foarte caldă, iar italienii au o viață socială foarte bogată. Din aceste motive, este important să ținem oamenii deoparte și să împiedicăm ca bolnavii să intre în contact cu oameni sănătoși”, a spus el.

În prezent, sunt cel mai îngrijorat de SUA. Trebuie să izoleze cât mai multe persoane pentru a câștiga timp pentru preparate. În caz contrar, se poate ajunge într-o situație în care 20.000 de persoane infectate vor coborî în cel mai apropiat spital în același timp și sistemul de asistență medicală se va prăbuși ”, a adăugat el.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *