Skip to content
Politică

Un liberal cere demisia ministrului Carmen Dan. Pierde condamnați pe bandă rulantă

explozivnews24.ro

Incopentența ar trebui, totuși, să aibă un sfârșit, spune deputatul liberal Ovidiu Raețchi, care a solicitat demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce angajații MAI l-au pierdut de sub supraveghere pe controversatul om de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat la 8 ani de închisoare la sfârșitul săptămânii trecute.

Este al doilea caz de dispariție de sub supravegherea polițiștilor, cu o săptămână în urmă, Puiu Popoviciu, un al condamnat într-un proces de corupție făcându-se nevăzut înainte de a fi pusă în aplicare sentința.

„În orice stat unde exista responsabilitatea funcției publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat – ce coincidență! – cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedita de polițiștii care asigurau controlul judiciar – și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor – implica un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu”, scrie Raețchi într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Polițiștii au anunțat instanța de judecată abia la 15 zile după ce Morgenstern s-a făcut nevăzut, iar unul dintre ei  a fost pus sub acuzare de DNA pentru favorizarea făptuitorului, dar acest lucru este privit de  deputatul PNL ca un mod de a găsi un țap ispășitor asupra căruia să se verse vina unui întreg sistem ineficient în supravegherea acuzaților din marile dosare de corupție.

În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit – nu încearcă să scape mimând anchete si pedepse exemplare.

Este doar o ultima gafă dintr-un șir nesfârșit al doamnei Dan: politizarea DGPI; pensionarea și reangajarea imediata a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile; folosirea sintagmei „lovitura de stat”, din funcția de ministru de interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea-Grindeanu; întocmirea și prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piața Victoriei”, mai spune Ovidiu Raețchi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *