Skip to content
" "
Politică

Un lider exclus din PNL revine în partid și candidează la o primărie importantă. Candidații validați de liberali pentru alegerile locale

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Liberalii s-au întâlnit joi în ședința Biroului Politic Național al PNL pentru a stabili candidaturile finale la alegerile locale din 27 septembrie. La finalul ședinței, Ludovic Orban a declarat că liberalii și-au stabilit candidații la alegerile locale din majoritatea județelor, cu excepția sectoarelor din București și a județelor Brăila, Giurgiu și Bihor.

Una din marile reveniri în rândul PNL este cea a actualului primar al Brașovului, George Scripcaru, exclus din partid în 2016 ca urmare a unor anchete ale DNA, care va candida acum din partea liberalilor.

" "

„Au fost validaţi candidaţii în judeţele României cu excepţia celor din Brăila, Giurgiu, Bihor şi am amânat o decizie legată de Bucureşti. Aici este validată candidatura lui Nicuşor Dan”, a anunţat, joi, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

DETALII AICI: Liberalii și-au stabilit candidații pentru alegerile locale, cu excepția sectoarelor din București și a 3 județe

Referitor la situaţia din Bucureşti, Orban a precizat că încă sunt purtate negocieri cu PMP şi USR-PLUS pentru a exista o colaborare şi la sectoare.

Candidaţi la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ:  

Pitești – Sorin Apostoliceanu

Braşov – George Scripcaru

Galaţi – Bogdan Rodeanu (USR-PLUS)

Vaslui – Tudor Polak

Candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean:  

Argeş – Emanuel Soare

Bistriţa-Năsăud – Stelian Dolha

Covasna – Olimpiu Floroian

Galaţi – George Stângă

Gorj – Iulian Popescu

Harghita – Sebastian Buzilă

Maramureş – Ionel Bogdan

Mehedinţi – Pavel Cristinel

Neamţ – Mugur Cozmanciuc

Satu-Mare – Adrian Cozma

Vaslui – Marius Arcăleanu

Vâlcea – Cristian Buican

18 august, ultima zi de depunere a candidaturilor

Campania electorală va începe în 28 august, Biroul Electoral Central va fi constituit în 2 august, iar candidaturile se pot depune până la data de 18 august, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după ce Senatul a stabilit ca alagerile locale să aibă loc în 27 septembrie. Conform sursei citate, birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite la data de 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.

Potrivit prevederilor art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul alianţelor electorale, propunerile de candidaţi se fac în scris, în două exemplare originale şi două copii, sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor, listele cu propuneri de candidaţi trebuind semnate şi de conducerile judeţene ale fiecărui partid politic din alianţă. Dacă alianţele electorale se constituie la nivel comunal, orăşenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucureşti, listele se semnează de conducerea alianţei şi se contrasemnează de conducerea fiecărei organizaţii locale din coaliţie.

Referitor la listele de susţinători şi numărul de semnături necesare depunerii candidaturilor la alegerile locale din acest an, reamintim că, prin derogare de la prevederile Legii nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 3 din Legea nr. 84/2020 reduce la jumătate numărul minim al susţinătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor, art. 4 reglementând că pentru candidaturile la consiliul local şi funcţia de primar din aceeaşi circumscripţie electorală, respectiv pentru candidaturile la consiliul judeţean şi preşedintele consiliului judeţean din aceeaşi circumscripţie electorală, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor prezenta câte o singură listă de susţinători.

Perioada de depunere a candidaturilor urmează să se încheie la data de 18 august 2020, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *