Skip to content
Politică

Un lider PNL Iași rupe tăcerea după scandalul de mită al lui Alexe: Ne confruntăm cu o situaţie de criză majoră!

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul grupului de consilieri judeţeni liberali din Iaşi Romeo Vatră susţine că PNL Iaşi se află într-o situaţie vulnerabilă, după ce DNA a anunţat începerea urmăririi penale în cazul şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este şi preşedintele filialei locale a PNL. Romeo Vatră a scris vineri pe Facebook că PNL Iaşi are o „mare problemă ” prin începerea unei anchete penale împotriva preşedintelui organizaţiei, ce vizează acte de corupţie.

„Gravitatea problemei nu este generată exclusiv de ancheta în sine, deoarece până la o sentinţă definitivă, oricine beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar atunci când o astfel de acuzaţie vine după o serie de condamnări ale liderilor pe care PNL Iaşi i-a avut in ultimii 10 ani, organizaţia se află acum într-o postură vulnerabilă şi delicată în ce priveşte încrederea electoratului şi a membrilor organizaţiei pe care cu greu am recâştigat-o, printr-un efort intens şi susţinut în ultimii patru ani, efort la care consilierii judeţeni au fost în prima linie. Ţinând cont de acest istoric , organizaţia noastră se confruntă cu o situaţie de criză majoră, care ar trebui tratată ca atare, cu maturitate şi, mai ales, cu onestitate„, afirmă liderul grupului de consilieri judeţeni liberali, Romeo Vatră.,

El adaugă că echipa PNL are în acest moment un lider care se confruntă cu o situaţie critică şi că acest lucru afectează prestigiul întregii organizaţii.

Se încheie o săptămână de foc în care comunicarea organizaţiei a fost aproape nulă, atât în exterior, dar mai ales în interior. În acest timp, loviturile au căzut zilnic, năucindu-ne pe toţi, iar membrii şi susţinătorii PNL Iaşi aşteaptă încă un punct de vedere al organizaţiei„, precizează liderul grupului de consilieri judeţeni PNL Iaşi, Romeo Vatră.

Alexe, acuzat că de luare de mită și instigare la delapidare

Amintim că procurorii DNA au transmis, într-un comunicat de presă, că au început urmărirea penală împotriva fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit procurorilor, Alexe ar fi pretins în mod direct, în perioada martie-aprile 2020, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei.

„În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.”, se arată în comunicatul DNA.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.

Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.

Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictivă.

La ieșirea de la audieri, Costel Alexe a declarat că este nevinovat.

„Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru a da declaraţii. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat”, a spus Costel Alexe.

DETALII AICI: Costel Alexe, la Direcția Națională Anticorupție: Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar pentru că sunt nevinovat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *