Skip to content
Politică

Un lider PNL îşi arată colţii către putere pe Codul Fiscal: „PSD vrea doar să cânte…”

" "

Un lider al Partidului Naţional Liberal îşi arată colţii către putere în ceea ce priveşte proiectul de Cod Fiscal.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul declară că PNL a „susţinut permanent relaxarea fiscală responsabilă” şi o susţine în continuare, acuzând-o pe Rovana Plumb (preşedintele interimar al PSD) că „nu cunoaşte sau nu vrea să cunoască” opinia liberalilor pe acest subiect.

" "
" "

„Doamna Rovana Plumb a emis opinia sa cu privire la votul meu și al colegilor mei referitor la Codul Fiscal. A înteles doar ceea ce a vrut sau ceea ce a putut. Nu cunoaște sau nu vrea să cunoască opinia noastră. Am să o repet, ca să o ajut și pe dânsa să înteleagă. Am susținut permanent relaxarea fiscală responsabilă. O susținem în continuare. Cu atât mai mult cu cât au fost adoptate amendamente ale PNL importante – este bine că PSD nu uită asta”, punctează Paul.

Pentru aplicarea acestor măsuri de relaxare fiscală, liberala propune o colectare mult mai bună a taxei pe valoarea adăugată.

„Am spus și ceea ce trebuie făcut pentru ca aceste măsuri de relaxare fiscală să poată fi aplicate fără a derapa. O colectare mult mai bună a TVA este obligatorie. Am și făcut calculul pe care ei, cei din PSD, nu vor să-l facă. O creștere a colectării TVA de la 58% în prezent, la 73% cât mai repede posibil, pentru a acoperi integral golul dat de diminuarea TVA de la 24% la 19%. Ținta propusă este sub nivelul realizărilor bulgarilor în prezent, deci cu voința similară se poate și la noi”, explică Andreea Paul.

Pe de altă parte, ea reclamă faptul că, sub guvernul PSD, evaziunea fiscală a crescut cu 18 miliarde de lei, conform ultimelor date disponibile la Consiliul Fiscal (102 mld. lei in 2013, față de 84 mld. lei in 2011).

„Cam atât este și impactul măsurilor de relaxare fiscală pe care l-au ratat în ultimii 3 ani. Atunci când am dat votul pentru Codul Fiscal, am precizat acest lucru într-un pachet mult mai amplu de măsuri pentru o nouă construcție bugetară. Nu doar că PSD nu are de gând să se preocupe de creșterea colectării veniturilor, de «moartea politică a evaziunii», cum le place lor să se exprime public, dar se aruncă la mărirea cheltuielilor bugetare fără acoperire sau pe datorie”, continuă şefa PNL.

Politiciana acuză PSD că „a căzut în propria fraudă economică și minciună”.

„Semnalul ferm că PSD vrea doar să cânte relaxarea fiscală, nu să o aplice, l-a dat chiar doamna Rovana Plumb când a anunțat introducerea noii legi a salarizării bugetarilor. Nu poți să te angajezi, ca guvern, la un gol mare de venituri bugetare în paralel cu creșteri spectaculoase ale cheltuielilor. Un guvern responsabil se angajează la noi cheltuieli pe măsura impactului pozitiv generat de mediul de afaceri în urma relaxării fiscale. Cu alte cuvinte, este ca și cum ai dezumfla roțile de pe stânga ale unei mașini și le-ai umfla și mai tare pe cele de pe dreapta. Când pui pe drum o mașină atât de dezechilibrată, riscul să de a ieși în decor se transformă în certitudine”, punctează Andreea Paul.

Nici ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu scapă de atacul Andreei Paul.

„Orlando Teodorovici susținea, în mod iresponsabil și mincinos, săptămâna trecută că Uniunea Europeană a dat undă verde Codului Fiscal. În aceeași zi, vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis anunța că programul de reforme economice derulat de România este «deraiat». De fapt, acordurile României cu creditorii internaționali sunt moarte de facto de mai bine de un an de zile. Situația a fost însă ascunsă de Guvern, atât Opoziției, cât și opiniei publice”, spune Paul.

Liberala consideră că premierul Victor Ponta „și acoliții săi îi manipulează în mod grosolan pe români, mințind că PNL este duplicitar, că a votat în favoarea Codului Fiscal iar acum se opune aplicării lui”.

„Nimic mai neadevărat. Guvernul PSD își fundamentează acoperirea golului bugetar creat de aplicarea măsurilor de relaxare fiscală pe creșterea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Dar cum poate cineva să creadă că PSD va face acest lucru, când sub guvernarea Ponta evaziunea fiscală a crescut cu 18 mld. lei, iar colectarea veniturilor a scăzut? PNL a cerut Guvernului, încă de când s-a pus în dezbatere publică noul Cod Fiscal, un plan de măsuri compensatorii pentru implementarea acestui act normativ. Dar vorbele noastre au rămas mute în urechile surde ale lui Victor Ponta și miniștrilor săi.

Din acest motiv, avem păreri diametral opuse: PSD doar cânta relaxarea fiscală, PNL vrea să o aplice consecvent. PSD are ca țintă propaganda populistă, fără a fi interesat de ce se întâmplă cu aceasta țară în viitorul apropiat. Responsabilitatea pe termen mediu și lung ori o ai, ori n-o ai. Pe asta nu o poți copia. Dar o poți învăța.

PNL a înteles rigorile unei bune guvernări de care PSD se dovedește azi incapabil. În final, am credința că grija care o macină pe doamna Rovana Plumb în legătură cu «moartea politică a PNL» este mult mai mică decât plumbul care atârnă de gâtul românilor sub conducerea irațională a guvernului PSD și a minciunii creării acelui milion de noi locuri de muncă, mult cântat și niciodată realizat. Vă mai amintiți, doamnă Plumb, despre această promisiune? Parca v-ați asumat-o politic personal”, conchide Andreea Paul.

" "

1 comentariu la “Un lider PNL îşi arată colţii către putere pe Codul Fiscal: „PSD vrea doar să cânte…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *