Skip to content
Politică

Un lider PSD face lumină privind intenţiile lui Gabriel Oprea de a prelua PSD şi lansează ironii la adresa Alinei Gorghiu

Un lider PSD face lumină privind intenţiile preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea, de a prelua PSD şi lansează ironii la adresa copreşedintelui PNL Alina Gorghiu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3: „Domnul Oprea nu vrea să pună mâna pe niciun PSD. N-are nici intenţia să fuzioneze, nici să vină pe un cal alb, să preia preşedinţia PSD. E un om care vorbeşte puţin şi face mult”.

În schimb, în opinia lui Ştefănescu, PNL „vorbeşte mult şi face puţin”, el amintind, în acest sens, rezultatul moţiunii de cenzură.

„Nişte lideri importanţi ai PNL sunt în vacanţă la Monaco şi în alte destinaţii exotice. Unul este pe lista de propuneri pentru funcţii de miniştri”, a comentat social-democratul.

Codrin Ştefănescu a lansat atacuri şi la adresa Alinei Gorghiu.

„Alina Gorghiu s-a dus ea la DNA şi nu v-a anunţat nici pe voi, din partid, darămite opinia publică. După ce a fost la DNA, a-nceput să dea lecţii de moralitate: «să terminăm odată cu corupţia din politică etc.» Trebuia să spună, nu să afle opinia publică după o lună-două. Nu poţi să vorbeşti în Parlament despre integritatea morală, când tu te-ai ascuns de propriul partid”, i-a spus Ştefănescu prim-vicepreşedintelui PNL Ludovic Orban, prezent în acelaşi platou TV.

Liderul PSD a vorbit despre „diferenţe galactice” dintre criticile Alinei Gorghiu la adresa lui Vasile Blaga înainte de fuziunea PNL-PDL şi colegialitatea afişată în urma acestei mutări.

„Înainte, Blaga era exponentul băsismului, răul absolut, PDL-ul era toxicitatea din politică… După nişte foarte puţin timp, (Gorghiu – n.r.) era cu toxicitatea la masă, ţinea conferinţe de presă. Să-ţi baţi joc de oamenii care te-au votat… PNL nu spunea poporului că va face fuziune tocmai cu pedeliştii, duşmanii poporului. Credeţi că oamenii l-au votat pe Klaus Iohannis pentru că şi-a dat mâna PNL cu PDL?” a comentat Ştefănescu.

Întrebat de ce crede că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, Codrin Ştefănescu a răspuns: „A câştigat pe mitul neamţului serios, dar şi pe greşelile noastre cu diaspora. Dar nu să vină domnul Orban, să spună: «noi, cu forţele noastre puternice, l-am adus pe Iohannis»”.

Secretarul general adjunct al PSD a amintit cum, înainte de fuziune, Ludovic Orban îl compara pe fostul preşedinte Traian Băsescu cu Sauron (din trilogia „Stăpânul Inelelor”), iar pe membrii PDL cu „nişte orci”.

„Orcii, astăzi, s-au făcut fraţi. Dansau pe aceeaşi scenă, cu pupături, cu îmbrăţişări drăgăstoase”, a acuzat Ştefănescu.

În replică, Orban a amintit că nu şi-a schimbat punctul de vedere critic la adresa fostului şef de stat.

„În ceea ce-l priveşte pe Băsescu, opinia mea a rămas constantă”, a subliniat liberalul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *