Skip to content
Politică

Un lider UDMR acuză: Tudorel Toader a fost indus în eroare în mod PREMEDITAT! Urmează remanierea EXCLUSIV

bunadimineataiasi.ro

Juristul György Frunda – lider al UDMR, fost deputat, senator și europarlamentar – susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că Tudorel Toader a fost indus în eroare în mod premeditat, în ceea ce privește ”confuzia” referitoare la procurorul general Augustin Lazăr, pentru a i se forța astfel remanierea de la portofoliul Justiției.  

Vă prezentăm declarațiile lui Frunda.

O confuzie imposibilă

”Din punctul meu de vedere, este de-a dreptul imposibil ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fi comis deja celebra confuzie fără să fie ‹ajutat› în acest sens. La un astfel de nivel, această confuzie nu prea poate fi înțeleasă, indiferent de optica în care ne-am raporta la așa ceva. Bunăoară, când este vorba despre o procedură atât de importantă – cum este cea privind numirea unui procuror șef –, este foarte puțin probabil ca anumite aspecte, confuzii să poată fi trecute cu vederea. Sunt foarte multe filtre și evitarea acestora nu este posibilă, cu atât mai mult când este vorba despre o miză așa de mare. Eu nu pot crede în greșeli la acest nivel. O astfel de confuzie s-ar fi observat până la urmă, e indiscutabil.

Premeditarea inducerii în eroare

Pe de altă parte, eu știu că Tudorel Toader este un jurist riguros, meticulos, care n-ar fi riscat sub nicio formă să ajungă într-o astfel de situație delicată… sunt convins că analizase totul în detaliu. Cred că ministrul Justiției a verificat de cel puțin zece ori toate informațiile pe care le-a introdus în evaluarea sa și, totuși, iată că apare o confuzie, o eroare care dă totul peste cap și care ne face pe toți să vorbim numai despre asta. Nu este absolut deloc exclus ca cineva să-l fi indus în eroare pe Tudorel Toader, în mod premeditat.

Motiv pentru remaniere

Motivul? Se vrea folosirea acestui scandal pentru a se forța remanierea lui Toader de la portofoliul Justiției. De fapt – o vedem cu toții – se fac presiuni în acest sens. Din păcate, acest scandal tinde să compromită întreaga evaluare redactată de ministrul Justiției, fiindcă această problematică este una marginală și tinde să divagheze atenția de la motivele mult mai importante care pot justifica revocarea procurorului general Augustin Lazăr: implicarea s-a politică, unele dintre declarațiile sale. Repet: nu este deloc exclus ca Tudorel Toader să fi fost indus în eroare în mod premeditat, tocmai pentru a i se motiva astfel apropiata revocare”,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *