Skip to content
Politică

Un lider UDMR dă de pământ cu Stelian Ion, ministrul Justiției: ”Politruc, trompetă, portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste”

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Botond Csoma, dă de pământ cu actualul ministru al Justiției, Stelian Ion. Potrivit liderului UDMR, Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc, Botond Cosma amintind și faptul că în mandatul trecut, în calitate de deputat, ministru a fost „un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste”.

Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală. Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor. În mandatul trecut, în calitate de deputat, domnul ministru Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste. Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale”, a spus Botond Csoma într-o declarație de presă.

Reacția lui Botond vine după ce ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a arătat deranjat de faptul că UDMR și-a permis să emită puncte de vedere cu privire la desființarea SIIJ. El cataloghează negocierile finale cu UDMR drept „nefericite”.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat joi un raport de admitere la proiectul de lege al Guvernului care prevede desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *