Skip to content
Politică

Un mare interlop din România a fost capturat de autorităţi. Urmărire ca în filme

dcnews.ro

Un traficant de droguri care a fugit din România la fel ca şi fostul deputat Sebastian Ghiţă, a fost prins şi adus în ţară sub escortă, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Alen Daniel Mosin a fost prins în Spania. El conducea o rețea ai cărei membrii au furat 46 de tablouri din statele UE.

Traficantul a reuşit să fugă din ţară utilizând acte falsificate, infractorul  a părăsit țara prin „zona verde”, trecând granița în Ungaria, în timp ce era pus în arest la domiciliu de instanță. Poliția Română și procurorii DIICOT au transmis că Alen Daniel Moisin a fost prins la Madrid.

Parcursul infracțional al interlopului din Brașov arată că era unul dintre cei mai de temuți capi ai unei rețele care se ocupa cu trafic de droguri, furturi, cămătărie și șantaj. Ancheta DIICOT a fost demarată în septembrie 2016.

În ianuarie 2017, de la membrii rețelei conduși de el, polițiștii antidrog din Brașov și cei ai DCCO, din Poliția Română, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT au recuperat 46 de picturi, cel mai probabil sustrase de la colecţionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII – XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la peste 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări pentru stabilirea provenienţei, vechimii şi valorii artistice a acestora.

De asemenea, au fost ridicate 4 bucăți de fildeş, cu greutatea totală de 53 de kilograme, cu o valoare estimată la 53.000 de euro. Totodată, au fost probate şi activităţi de trafic de droguri, fiind confiscate aproximativ 1.5 kg. de cannabis, ce urmau să fie distribuite pe raza municipiului Braşov.

Liderul grupării a reuşit initial să se sustragă cercetărilor, stabilindu-se că, în perioada 10 – 11 februarie 2017, ar fi trecut fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, prin „zona verde”, unde şi-ar fi procurat un set de documente falsificate.
După fugă, a fost declanșată o amplă activitate de asistenţă juridică internaţională adresată autorităţilor spaniole, astfel încât Alen Daniel Moisin a fost localizat şi prins în Madrid la data de 18 februarie 2017.

În perioada 6-7 aprilie 2017, în cadrul cererii de comisie rogatorie, procurorii DIICOT – Braşov s-au deplasat la Madrid, unde l-au audiat pe Alen Daniel Moisin şi i-a adus la cunoștință faptele reţinute în sarcina sa, potrivit evz.ro

Pe 21 aprilie 2017, interlopul urma să fie predat autorităților române, în baza unui mandat european de arestare emis de către Curtea de Apel Braşov.

Alen Daniel Moisin a fost adus în ţară în sera zilei de 28 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *