Skip to content
Sănătate

Un medic a făcut public fluturașul de salariu: „Venitul meu aproape s-a dublat!”

Inquam Photos/George Călin

Anca Mureșan, medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, a făcut publicul fluturașul de salariu pe rețelele de socializare.

Aceasta a vrut să arate tuturor care este venitul obținut de un medic, după anul 2018, atunci când au avut loc măririle salariilor personalului medical. „Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu și o gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 RON, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și de corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a scris aceasta, potrivit extranews.ro.

Medicul a luat decizia de a face publică suma pe care o primește lunar, după ce în urmă cu o săptămână fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze o sumă de bani, în semn de mulțumire pentru cele făcute.

Ce mesaj are pentru colegii de breaslă

„Am întrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, voia să mă plătească.

Nu mai merge așa… datoria statului român este să-și respecte cetățenii, medicii au primit niște salarii decente începând cu această lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”, a adăugat doctorul chirurg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *