Skip to content
Politică

Un medic de familie își depune dosarul pentru un post de brancardier în spital. Care este MOTIVUL

Special Arad

Un medic de familie din Arad și-a depus dosarul de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) pe post de brancardier. El și-a motivat decizia invocând motive financiare, dar și o formă de protest ”faţă de diferenţele salariale uriaşe din sistemul sanitar”.

Medicul Adrian Dărăbanțiu, președintele Societății de Medicină de Familie Arad, a decis să își depună dosarul de angajare pentru postul de brancardier la spital luni, pentru a câștiga un salariu dublu față de cel actual, obținut după 31 de ani de activitate.

Potrivit News.ro, Adrian Dărăbanțiu susține că a studiat grila de angajare de la SCJU și a vorbit cu angajații de acolo, aflând că salariile sunt mult mai mari decât ale medicilor de familie.

”Un brancardier poate primi în mână chiar peste 4.000 de lei, iar eu după 31 de ani de activitate, rămân în mână cu jumătate din această sumă, deşi am un cabinet medical peste medie ca mărime, cu aproximativ 2.500 de pacienţi. Am colegi care au 1.500 de pacienţi, iar cabinetul lor încasează în jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleacă acasă cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, chiar 1.500 lei, după ce şi-a plătit angajaţii, a achitat facturile şi toate taxele”, a declarat acesta.

El mai susține că s-a consultat cu familia si colegii, ajungând la ceasta decizie și depunându-și dosarul în ultima zi.

”Să ştiţi că am colegi medici de familie care au vrut şi ei să vină pentru a se angaja pe posturi de brancardieri sau chiar infirmieri. Vă daţi seama că şi un infirmier din spital câştigă mai bine ca un medic de familie. Eu dacă voi deveni brancardier, ştiu că lucrez în ture, fără stres, fără birocranţia în care sunt îngropate cabinetele medicilor de familie, fără să fiu trezit noaptea de pacienţi, fără responsabilităţi, dar cu mult mai mulţi bani în mână. Nu m-ar mira să nu fiu acceptat la angajare, pentru că aş putea fi considerat supracalificat”, a spus Dărăbanţiu.

Președintele Societății de Medicină de Familie Arad a mai declarat și că decizia sa de a se angaja pe post de brancardier este o formă de protest față de neregulile salariale din sistemul de sănătate, menționând că ”există o prăpastie” între veniturile angajaţilor din spitale şi ale celorlalţi salariaţi din sistem.

”În spitale lucrează o treime din salariaţii din Sănătate, iar restul de două treimi sunt complet abandonaţi de stat. S-a ajuns ca unele cabinete de medici de familie să nu mai aibă asistente, pentru că toate au plecat în spitale, unde pot câştiga şi 8.000 de lei în mână, faţă de salariul minim pe care îl primeau”, a spus Dărăbanţiu.

1 comentariu la “Un medic de familie își depune dosarul pentru un post de brancardier în spital. Care este MOTIVUL

  1. Ma lasati cu vrajala asta gratuita!!
    Dar de ce tocmai brancardier sau infirmier…daca e medic se poate angaja tot ca medic…si ar lua 20000lei..fata de 2000 lei cat ia un brancardier…..sau o asistenta medicala care,desi salariile ,,au crescut” a pierdut la salariu peste 1400 lei….ramanand cu un salariu in mana de 3600 lei. Vaitati toti medicii …desi au niste venituri uriase. Guvernantii au crescut salariile medicilor tăind din sporurile si salariile fraierilor….as.medicali,infirmiere,brancardieri. Si acum…raspundeti sincer, cat timp vedeti medicul …cat timp va aloca….Si vedeti cu ochii ..cine va ingrijeste…cine vine prima cand va e rau…pe cine strigi cand ai nevoie de ajutor….cine vegheaza la somnul tau
    ..noapte de noapte…medicul???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *