Skip to content
Coronavirus

Un medicament pentru osteoporoză ar putea fi eficace pentru pacienții COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare

www.cineca.it
" "

Un consorțiu finanțat de UE a anunțat că un medicament generic care este utilizat pentru tratarea osteoporozei, denumit raloxifen, ar putea fi un tratament eficace pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau care sunt asimptomatici.

Consorțiul Exscalate4CoV utilizează o platformă de supercalcul susținută de UE, una dintre cele mai performante din lume, pentru a verifica impactul potențial al moleculelor cunoscute asupra structurii genomice a noului coronavirus, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, citat de G4media.ro.

" "

Acesta descrie cercetarea respectivă drept un exemplu al modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului.

Consorțiul a testat deja în mod virtual 400 000 de molecule utilizând supercalculatoarele sale. Au fost preselectate 7 000 de molecule, care au fost testate suplimentar „in vitro”, pentru faza următoare fiind selectate 100, iar dintre acestea, 40 sunt considerate active împotriva virusului. Dintre acestea, substanța raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare. Conform proiectului, substanța raloxifen ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și, astfel, ar putea stopa evoluția bolii, în special în cazurile depistate timpuriu sau al celor asimptomatice, trasmite EduPedu.ro.

Cercetătorii au indicat faptul că avantajele includ tolerabilitatea foarte bună a pacienților la această substanță, siguranța ei și profilul ei toxicologic ferm consacrat. Înainte de a trece la efectuarea testelor clinice, următorul pas ar fi ca Agenția Europeană pentru Medicamente să evalueze noua potențială utilizare a substanței raloxifen. Odată aprobat, medicamentul ar putea fi pus rapid la dispoziție în cantități mari și la costuri mici, contribuind astfel la atenuarea efectelor noilor valuri de infecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *