Skip to content
Politică

Un membru CSM îl critică pe Tăriceanu: Mi-e clar că domnul Tăriceanu crede că justiția e abuzivă

Un membru CSM critică declarațiile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la acțiunile justiției.

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al CSM, consideră că declarația recentă a lui Călin Popescu-Tăriceanu la adresa justiției „este foarte gravă, pentru că a făcut-o din perspectiva forului legislativ, de la cel mai avizat membru al său – președintele Senatului”, informează agerpres.ro.

Dumbravă a scris pe pagina sa de Facebook, precizând: „Interpretând-o, înțeleg că judecătorii, prin faptul că admit cereri de arestare preventivă înaintate de Ministerul Public, ar săvârși un atentat constituțional la adresa altor puteri în stat și că s-ar aduce chiar atingere stabilității democrației țării. Spun judecătorii, pentru că ar trebui să fie clar că nu procurorii decid în cauzele penale, ei sunt cei care propun”.

El consideră că din punctul de vedere al lui Tăriceanu „justiția e abuzivă”.

„Mi-e clar că domnul Tăriceanu crede că justiția e abuzivă, în special acum, când sunt arestați foarte mulți politicieni. Vă asigur că emoția politică sau așa zisa ‘instabilitate’ gravă între puterile statului, adusă de denunțători cu mâna magistraților, este străină judecătorilor atunci când analizează propunerile sau cererile procurorilor. De altfel, eu, ca cetățean, tocmai pentru cele afirmate mai sus, fac un apel ca toți cei care constată o faptă de natură penală să o denunțe și să-și asume responsabil acest gest cetățenesc. Doar așa putem curăța societatea românească de flagelul corupției”, se mai arată în postarea magistratului.

1 comentariu la “Un membru CSM îl critică pe Tăriceanu: Mi-e clar că domnul Tăriceanu crede că justiția e abuzivă

  1. Dumbrava asta nu vrea el sa ne lamureasca mai intai cu privire la problemele justitiei abuzive pe care chiar el insusi le-a sesizat public ? Sau el are voie sa o faca dar Tariceanu nu ???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *