Skip to content
Botoșani Știri locale

Un meteorit de mici dimensiuni a căzut în Botoșani

mashable.com

Echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii UAIC de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, au surprins, joi dimineaţă, un micrometeorit care a căzut, după calculele specialiştilor, în judeţul Botoşani.

Joi dimineaţă, în jurul orei 01,17, pentru prima dată de la instalare, echipamentele au surprins un micrometeorit pe cerul Moldovei, fapt care demonstrează că sistemul este activ. „Corpul înregistrat nu a fost de dimensiuni mari – nu mai mut de 50 de grame, însă foarte probabil să fi fost observat de cetăţeni, având o orientare către Valea Siretului. A fost observat de camerele de monitorizare ale Staţiunii UAIC de la Mădârjac, dar şi de camerele de supraveghere a evenimentelor plasate în Suceava şi Bârlad”, a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea, managerul Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, pentru Ziarul Evenimentul.

Acesta a menţionat faptul că, deşi a ajuns la sol cu viteza unui glonţ, micrometeoritul nu putea cauza daune foarte mari. Micrometeoritul a străbătut cerul Moldovei și a căzut, undeva, în județul Botoșani. „În două-trei zile vom afla unde este, foarte probabil să fi căzut în județul Botoșani, însă arealul va fi cunoscut după ce specialiștii vor calcula traiectoria”, a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *