Skip to content
Sănătate Sport

Un mic dejun copios care te poate slăbi cu până la 10 kilograme

Garbo

Un mic dejun cu omletă, șuncă și multe alte bunătăți te poate ajuta să slăbești. Nu este o glumă, ci rezultatul unui studiu efectuat de Universitatea din Tel Aviv, condus de Dr. Daniela Jakubowicz – medic specialist în medicina internă şi endocrinologie, informeză mereusanatosi.ro. 

Aceasta  şi-a petrecut ani de zile analizând rolul aportului alimentar relaţionat cu ritmul circadian (nictemeral) – prima masă a zilei este metabolizată mai bine înainte de ora 9:30.

Ritmul circadian este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale aparţinând entităţilor vii, inclusiv plante, animale, ciuperci sau cianobacterii.

Îmbunătăţeşte expresia genelor care ne ajută să pierdem în greutate“, relatează studiul. În plus, îmbunătăţeşte, de asemenea, glucoza din sânge şi nivelul de insulină.

Pentru a ajunge la această concluzie, au fost examinaţi 36 de voluntari. Jumătate dintre ei erau obezi şi sufereau de diabet. În prima zi participanţii au consumat atât micul dejun cât şi prânzul, în timp ce în a doua zi a studiului au consumat doar masa de prânz. Analizele de sânge efectuate au demonstrat cum consumul micului dejun impulsionează genele relaţionate cu pierderea în greutate.

Mai mult,  Dr. Daniela Jakubowicz  lansează un avertisment pentru cei care cred că vor slabi dacă nu mănâncă micul dejun….

Citește mai mult aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *