Un miliardar chinez este al doilea mare deţinător străin de teren din SUA

Sursa foto: Facebook

Un cetăţean chinez care a făcut avere în domeniul jocurilor online a devenit unul din cei mai mari deţinători non-americani de teren din SUA, transmite Bloomberg.

Chen Tianqiao deține 198.000 de acri și 80.127 de hectare de teren forestier din Oregon, devenind al 82-lea cel mai mare proprietar din țară, conform ultimului clasament al Land Report, scrie și Financial Post.

Chen, în vârstă de 50 de ani, a achiziționat suprafața de la Fidelity National Financial Ventures pentru 85 de milioane de dolari în 2015. Înregistrările fiscale din Oregon au dezvăluit luna trecută numele proprietarului efectiv ca Shanda Asset Management, același nume ca și grupul holding al lui Chen din Singapore.

Proprietatea sa din Oregon îl face unul dintre cei mai mari proprietari individuali ai pământului american de către un cetățean care nu este american. Doar familia Irving din Canada – numărul 6 pe lista Land Report cu peste 1,2 milioane de acri de teren forestier din Maine – deține mai mult.

Proprietatea străină asupra terenurilor din SUA – în special terenurile folosite pentru agricultură – a devenit o problemă politică sensibilă în ultimii ani. Aproximativ 40 de milioane de acri de teren agricol american erau deținute de interese non-americane începând cu 2021, potrivit celor mai recente date ale Departamentului Agriculturii, entitățile din China deținând echivalentul a 0,03% din toate terenurile agricole din SUA.

Unii parlamentari au insistat pentru reguli naționale care restricționează investițiile străine în proprietatea agricolă americană. Senatul a votat în iulie interzicerea vânzării de terenuri agricole peste o anumită suprafață sau valoare către oameni sau întreprinderi din China, Rusia, Iran și Coreea de Nord, dar măsura nu a fost în cele din urmă adoptată în lege. Aproape jumătate din toate statele au un fel de restricții privind proprietatea străină.

Originar din provincia Zhejiang, Chen a înființat o companie de jocuri online, Shanda Interactive, în 1999. În cinci ani, a devenit una dintre cele mai mari companii de internet din China și a fost listată la Nasdaq din SUA. Chen a luat compania privată în 2012 și și-a mutat. deținând sediul central al grupului din China până în Singapore.

Investițiile sale cuprind acțiuni publice și private, capital de risc și imobiliare, potrivit site-ului web al lui Shanda. El și soția sa, Chrissy Luo, au făcut o donație inițială de 115 milioane USD pentru a fonda Institutul de neuroștiință Tianqiao și Chrissy Chen la Institutul de Tehnologie din California în 2016, cu misiunea de a promova înțelegerea creierului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: