Skip to content
Coronavirus

Un milion de măşti medicale, distribuite gratuit în 47 de localităţi

Regina Maria

Un milion de măşti medicale vor fi distribuite gratuit cu ajutorul Romgaz, după ce compania a donat Crucii Roşii 1,25 milioane de lei, făcând totodată apel către agenţii economici să contribuie la susţinerea luptei împotriva coronavirusului.

„Datorită ajutorului ROMGAZ, Crucea Roşie Română achiziţionează şi distribuie 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva coronavirusului şi intensifică efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naţionale de informare şi conştientizare a populaţiei privind metodele de prevenire a infectării cu coronavirus”, a informat compania.
Adrian Volintiru, directorul general ROMGAZ, a declarat: „Împreună pentru România! Acesta este mesajul pe care doresc să îl transmit în această perioadă. Solidaritate, empatie pentru semeni, umanitate şi responsabilitate trebuie să fie atributele după care ne ghidăm mai mult ca nicioadată astăzi şi în perioada următoare. Fac un apel la toţi agenţii economici care pot contribui la susţinerea instituţiilor statului în lupta cu noul virus coronavirus, să nu ezite, întrucât vedem că se fac eforturi susţinute pentru salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea răspândirii  virusului. Astăzi, trebuie să arătăm că românii sunt uniţi şi doar împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă grea”.
Voluntarii Crucii Roşii Române din cele 47 de filiale din ţară ale organizaţiei, vor distribui în această perioadă măşti medicale, săpun lichid, săpun solid, produse de igienizare a suprafeţelor şi dezinfectant de mâini, iar pentru informarea corectă a populaţiei, organizaţia transmite materiale de informare la nivel naţional, atât în  mediul urban cât şi în cel rural, prin mijloacele tradiţionale de comunicare sau în mediul online.
Îndemnul către populaţie este, să respecte în primul rând măsurile de igienă şi să urmeze sfaturile pe care autorităţile le oferă românilor, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *