„Un ministru cu suflet!” Prima reacție din PSD după demisia lui Budăi

PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)
Sursa foto: PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție în această dimineață, în scandalul căminelor groazei. Contactat de PS News, Călin Matieș, senator PSD de Alba, a declarat că Marius Budăi „a fost un ministru cu suflet” și nu are nicio vină pentru descoperirile făcute în aceste zile în azilele de bătrâni.

„Mie îmi pare rău. În Alba, de câte ori au existat neclarități la pensii sau la vouchere de masă, ministrul Budăi ne-a ajutat foarte mult. Nu mulți miniștri fac asta.

A fost un ministru cu suflet. Din toate discuțiile pe care le-am văzut, și de la dumneavoastră din presă, dar am și discutat cu dânsul, nu ministrul trebuie să facă controlul. În momentul în care, de la agențiile din subordine îți vin hârtii, analizele spun că toate lucrurile sunt ok în zona respectivă, ministrul ce poate să facă? Să se ducă el? Dacă Corpul de Control spune că este foarte bine acolo, dacă acele agenții din subordinea Consiliului Județean Ilfov spun că lucrurile funcționează normal în acele azile, ministrul ce vină are? Schimbă ceva demisia aceasta? Ieri aveam 1000 de controale la azile și doar 11 au fost închise. Vorbim de 1%. Cea mai mare vină pentru ce se întâmplă o au agențiile județene. În momentul în care primești bani de la statul român nu trebuie să te duci să vezi cum sunt folosiți acești bani? Eu dacă dau un ban, ca și consumator, trebuie să știu pe ce îl dau. Aceeași situație este și cu agențiile. Ministrul nu are nicio vină în acest caz ”, a declarat Călin Matieș, în exclusivitate pentru PS News.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. ”E un gest de onoare”, a spus Ciolacu.

„Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a demis deja șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 7 ani în presa online. A debutat ca jurnalist în redacția PS News, iar după 2 ani a devenit redactor-șef al site-ului. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: