Skip to content
Politică

Un ministru se preocupă de informarea românilor din diaspora

Un ministru al actualului Guvern condus de Victor Ponta se preocupă de informarea românilor din diaspora.

Joi şi sâmbătă, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a efectuat vizite de lucru la Napoli, respectiv la Sevilia, prilej cu care a participat la o serie de evenimente de informare a lucrătorilor români care își desfășoară activitatea în străinătate, potrivit unui comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, derulat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Direcția Dialog Social.

Potrivit ministrului, scopul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de informare oferite cetăţenilor români aflaţi la muncă în străinătate prin dezvoltarea unei reţele de puncte de informare de tipul „infokiosk” cu ecrane de tip „info-touch”.

Printre altele, aceste infokioskuri furnizează cetățenilor informații privind drepturile și obligațiile pe care un migrant le are în țara de destinație, informații legate de asigurările de sănătate, de contractele de muncă.

O altă categorie de informații vizează oportunitățile din România pentru cei care doresc să revină în țară. Acestea se referă la politicile Guvernului României care vizează migranții, oportunități de muncă.

În vizita de lucru pe care a efectuat-o în Italia, ministrul Liviu Pop a inaugurat două infokioskuri la Foggia și la Napoli.

Astfel de infokioskuri se amplasează în principalele opt state membre UE de destinație ale cetățenilor români: Spania – Motril, Pamplona, Almendralejo, Valencia; Italia – L’Aquila, Napoli, Reggio Calabria, Foggia; Marea Britanie  și Irlanda de Nord – Belfast, Birmingham și Glasgow; Germania – Munchen, Wiesbaden și Mainz; Grecia – Larissa și Patras; Franța – Bordeaux și Lille, Irlanda – Cork și Galway; Cipru – Limassol și Paphos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *