Skip to content
Alegeri locale 2020

Un ministru și un viceprimar își dispută Primăria Sectorului 2: Unul dintre ei și-ar putea trăda partidul

Inquam Photos / Octav Ganea

Se anunță schimbări majore pe scena politică, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. Surse politice au dezvăluit că sunt probleme mari în ceea ce privește candidatul PNL la Primăria Sectorului 2. Monica Anisie, ministrul Educației și președintele PNL Sector 2 și-ar dori să candideze la funcția de primar, din partea formațiunii politice, fapt care a generat nemulțumirea viceprimarului Dan Cristian Popescu, cel care se pregătește de câțiva ani să candideze pentru fotoliul de edil al Primăriei.

Și pentru a face și mai complicată situația de la Sectorul 2, zilele trecute a apărut în presă informația surprinzătoare că viceprimarul Dan Cristian Popescu va candida la funcția de primar din partea PSD la alegerile locale. Contactat de PS News, Dan Cristian Popescu a declarat că „speră că nu va fi nevoit să candideze din partea PSD la locale”, semn că ar putea accepta o nominalizare din partea formațiunii politice condusă de Marcel Ciolacu, în cazul în care nu va fi ales candidatul PNL la Sectorul 2.

Întrebată dacă PNL îl susține pe Dan Cristian Popescu pentru Primăria Sectorului 2, președintele PNL Sector 2, Monica Anisie, nu a dorit să comenteze precizând că „deocamdată sunt evaluări”. Potrivit acesteia, „deocamdată se lucrează la criteriile pentru candidaturile pentru Consiliul Local și Consiliul General”.

„PNL Sector 2 se pregătește pentru viitoarele alegeri. Nu comentez (n.r -întrebată dacă PNL îl susține pe Dan Cristian Popescu pentru Primăria Sectorului 2). Deocamdată suntem în evaluări. În momentul în care va exista o decizie în cadrul Biroului Politic de la Sectorul 2, atunci o vom comunica public. Deocamdată se lucrează la criteriile pentru candidaturile pentru Consiliul Local și Consiliul General”, a declarat Monica Anisie pentru PS News.

De cealaltă parte, preşedintele PSD Sector 2, Rodica Nassar, a declarat pentru PS News că organizația pe care o conduce nu l-a ofertat pe Dan Cristian Popescu, însă nu exclude nicio variantă. „Știu că are probleme acolo cu doamna președinte de la PNL Sector 2, Monica Anisie, dar e treaba lor”, a mai spus aceasta.

„Personal nu i-am făcut vreo ofertă domnului Dan Cristian Popescu să vină la noi. Exclus din partea mea. Poate i-a făcut altcineva. Știu că are probleme acolo cu doamna președinte de la PNL Sector 2, Monica Anisie, dar e treaba lor. Dacă a declarat președintele nostru că în politică e posibil orice, aștept și eu să văd ce e posibil. Deocamdată nu știu. Nu exclud nicio variantă, însă. Noi am luat în calcul mai multe nume”, a declarat Rodica Nassar pentru PS News.

Ciolacu: În politică este posibil orice

Liderul PSD nu exclude o candidatură din partea social-democraților la primăria sectorului 2 a viceprimarului PNL, Dan Cristian Popescu, și are un mesaj clar pentru organizația locală a social-democraților în cazul în care aceasta se va opune.

„În politică este posibil orice. Este o chestiune de ordin intern a partidului și mi se pare corect să fie așa. O repet, în politică e posibil orice”, a declarat Ciolacu.

Social-democrații nu și-au desemnat încă un candidat la Primăria sectorului 2. Actualul edil, Mihai Mugur Toader, a anunțat încă de la începutul anului că nu intenționează să mai concureze pentru un nou mandat.

1 comentariu la “Un ministru și un viceprimar își dispută Primăria Sectorului 2: Unul dintre ei și-ar putea trăda partidul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *