Un mort şi 18 răniţi într-un nou atac la Odesa. Cea mai mare biserică ortodoxă, lovită cu rachete

catedrală Odesa biserică
Sursa foto: Serhii Sternenko

Rusia a lansat duminică un alt val de atacuri pe timp de noapte asupra portului Odesa de la Marea Neagră, în urma bombardamentelor o persoană fiind ucisă şi 18 rănite, inclusiv patru copii.

Atacurile au afectat infrastructura rezidenţială, iar cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, veche de peste două secole, a fost, de asemenea, lovită, relatează Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că după miezul nopţii Rusia a lansat rachete Onyx de înaltă precizie şi rachete de croazieră Kalibr asupra Odesei.

„Odesa: un alt atac nocturn al monştrilor”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Din păcate, avem un civil care a fost ucis”, a anunţat guvernatorul, potrivit stirileprotv.ro.

Dintre cei 18 răniţi, 14 au fost spitalizaţi, inclusiv trei copii.

Agenţia de ştiri RBC-Ucraina a informat că cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, Catedrala Spaso-Preobrajenski, sfinţită în 1809, a fost grav avariată în urma atacurilor. Videoclipuri pe reţelele sociale arată dărâmături în interiorul unei biserici în care s-a declanşat şi un incendiu, în timp ce un bărbat îndurerat merge şi repetă: „Biserica nu mai este”.

În ultima săptămână, Rusia a bombardat aproape zilnic Odesa şi alte instalaţii ucrainene folosite pentru exportul de produse alimentare, după ce Moscova s-a retras din acordul care asigura un coridor maritim securizat pentru transporturile martitime de cereale ucrainene.

Moscova a spus că atacurile sunt o răzbunare pentru atacul ucrainean asupra podului Kerci şi a acuzat Ucraina că se folosea de coridorul maritim pentru a lansa „atacuri teroriste”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: