Skip to content
Internațional

Un nou atac în Afganistan. Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi

twitter

Cel puţin cinci persoane au murit şi zeci sunt rănite după ce un vehicul militar capcană a explodat luni în oraşul Ghazni din estul Afganistanului, transmite AFP. Atacul vine la o săptămână după ce o maternitate din Kabul a fost lovită de terorişti, când mai multe mame şi nou-născuţi au fost ucişi.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Wahidullah Jumazada, atentatul a vizat un imobil al serviciilor de informaţii afgane şi s-a soldat cu cinci morţi şi 32 de răniţi. Directorul spitalului din oraş, Baz Mohammad Himmat, a vorbit despre şapte persoane ucise şi 25 rănite, „majoritatea militari”. La rândul său, Ministerul de Interne afgan a comunicat că la Ghazni a avut loc o explozie luni dimineaţă.

Atentatul survine în plină recrudescenţă a violenţelor în Afganistan, în pofida unui acord încheiat la sfârşitul lui februarie între talibani şi SUA, ce prevede retragerea tuturor forţelor străine din ţară până la mijlocul lui 2021.

Marţi, un atac împotriva unei maternităţi din Kabul s-a soldat cu 24 de morţi, printre care femei şi nou-născuţi. Atentatul, comis de trei bărbaţi înarmaţi, care au fost ucişi, nu a fost revendicat, dar Statele Unite l-au atribuit grupării Stat Islamic, informează hotnews.ro.

Joi, talibanii au anunţat că au întreprins un atac cu camion capcană împotriva unei clădiri a armatei la Gardez (est). Cel puţin cinci civili au murit şi 15 au fost răniţi, au indicat autorităţile.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani şi rivalul său Abdullah Abdullah au semnat duminică un acord de împărţire a puterii, ce pune capăt unei îndelungate crize politice şi ar putea favoriza discuţiile de pace interafgane.

În cadrul acestui acord, Abdullah Abdullah va conduce consiliul dedicat negocierilor de pace şi mai mulţi dintre membrii echipei sale vor fi integraţi în guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *