PSnews

Ultima Oră

Un nou atac informatic zguduie lumea. Peste 17 milioane de date au fost furate

Cea mai mare platformă de internet din India dedicată rezervărilor la restaurant și livrării de produse alimentare, Zomato, a anunțat joi furtul de date cu caracter personal a 17 milioane de utilizatori, într-o masivă operațiune de piratare cibernetică, informează France Presse.

În urma atacului cibernetic hackerii au reușit să obțină nume, adrese de e-mail și parole criptate ale acestor clienți, însă compania a dat asigurări că acești hackeri nu dispun de chei de decriptare a acestor parole.

Gunjan Patidar, manager IT la Zomato, spune că informațiile financiare ale clienților erau stocate într-o bază de date separată care nu a fost afectată de acest atac și, prin urmare, acestea nu sunt compromise.

‘Nu a fost furată nicio informație referitoare la plăți”, a declarat el într-un comunicat difuzat pe site-ul Zomato, adăugând că angajații start-up-ului verifică toate sistemele Zomato pentru a căuta alte posibile spargeri, notează Agerpres.

”Datele cardurilor dumneavoastră bancare de la Zomato sunt complet sigure, așa că nu trebuie să vă îngrijorați”, a adăugat Patidar. Utilizatorii care au fost victime ale pirateriei au fost dezabonați de la site și de la aplicație, iar parolele lor au fost modificate ‘‘ca măsură de precauție”, a adăugat el.

 

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi