Skip to content
Politică

Un nou atac pe modelul Charlie Hebdo la Copenhaga

Zeci de focuri de arma au fost trase sambata dupa-amiaza la Copenhaga un directia unei cladiri in care se desfasura o dezbatere pe tema islamului si a libertatii de expresie la care participa artistul suedez Lars Vilks, autor al unor caricaturi ale profetului Mahomed, precum si ambasadorul Frantei in Danemarca, relateaza AFP. Trei polististi au fost raniti in timpul atacului armat. Reuters informeaza, citand politia locala, ca suspectii au fugit d ela fata locului intr-o masina.

Un civil a murit in urma incidentului armat de la Copenhaga, a anuntat politia daneza, citata de Reuters.

„S-a tras asupra noastra din exterior. Au avut aceeasi intentie ca in cazul Charlie Hebdo, doar ca nu au reusit sa intre”, a declarat pentru AFP ambasadorul francez Francois Zimeray.

Trei politisti au fost raniti in strada in timp ce incercau sa protejeze zona, transmite presa daneza, citand marturii ale celor prezenti la scena.

Intuitiv as spune ca s-au tras cel putin 50 de focuri de arma, iar politistii de aici ne spun de 200. Gloantele au trecut prin usi si toata lumea s-a aruncat la pamant”, a mai povestit ambasadorul.

„Am reusit sa scapam din incapere, si am ramas in interiorul cladirii pentru ca situatia este in continuare critica. Atacatorii nu au fost prinsi, pot foarte bine sa fie in continuare in cartier”, a mai declarat Zimeray la putin timp dupa ora 16:00 GMT (18:00 ora Romaniei).

„Erau cateva zeci de persoane” in sala, a scris pe contul sau de Twitter o militanta Femen care asista la dezbatere, Inna Shevchenko.

Contactate de AFP, politia din Copenhaga si serviciile de informatii (PET) au refuzat sa comenteze.

Artistul suedez Lars Vilks este cunoscut pentru publicarea in 2007 a unor caricaturi care il ridiculizau pe profetul Mahomed. Artistul se afla din 2007 sub protectia politiei ca urmare a unor amenintari, atacuri si a dejucarii unui complot de asasinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *