Skip to content
Politică

Un nou avertisment pentru Grecia înainte de alegeri

Accesul băncilor elene la finanțare Băncii Centrale Europene după luna februarie va depinde de Atena, care va trebui să treacă cu succes de o evaluare finală și să ajungă la un acord privind un plan de follow-up cu creditorii săi: UE, FMI, au declarat joi reprezentanți ai BCE, informează reuters.com.

Declarația a fost, probabil, cel mai clar avertisment pe care Atena l-a primit că nu se poate aștepta să se bazeze pe finanțarea BCE în cazul în care își reneagă obligațiile care îi revin în cadrul programului de salvare de 240 de miliarde de euro, perspectivă care a crescut odată cu apropierea alegerilor din Grecia, arată Reuters.

Sondajele de opinie arată că partidul de stânga, SYRIZA, se află în poll-position pentru a câștiga alegerile din 25 ianuarie. Partidul a promis să anuleze condițiile de austeritate ale programului de salvare și cere o renegociere a datoriei Greciei.

Lovite de criza economică prelungită a țării, băncile grecești depind în continuare de banca centrală pentru lichiditate.

sursa foto reuters.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *