Skip to content
Politică

Un nou caz Bombonica Dragnea? Mari semne de întrebare în urma fostului prefect de Mehedinţi EXCLUSIV SURSE

Redacţia PSnews.ro a intrat, recent, în posesia unor informaţii care ar putea fi de natură să contureze un nou caz Bombonica Dragnea – de data aceasta, nu în Teleorman, ci în Mehedinţi.

Amintim succint că fosta soţie a lui Liviu Dragnea este acuzată de DNA într-un dosar legat de menţinerea ilegală în funcţii a unor angajaţi de la Protecţia Copilului Teleorman, în condiţiile în care aceştia nu dădeau pe la serviciu.

Nu s-a scurs nici măcar o lună şi jumătate de la înlocuirea lui Nicolae Drăghiea din funcţia de prefect al judeţului Mehedinţi, şi deja au apărut semne de întrebare în jurul a două persoane din echipa fostului reprezentant al Guvernului.

Este vorba despre Vlad Bontea (fost şef de cabinet al prefectului Drăghiea, în prezent vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului) şi Cosmina Viziru (consilier în cancelaria aceluiaşi Nicolae Drăghiea). Ambii au fost angajaţi cu jumătate de normă.

Până aici, nimic neobişnuit. Totuşi, surse din administraţie au declarat, în ultima vreme, pentru PSnews.ro, că atât Bontea, cât şi Viziru şi-ar fi lăsat pe planul al doilea treburile de la Prefectură, în favoarea activităţii politice. Mai precis, gurile rele spun că Vlad Bontea ar fi activat mai mult în calitate de vicepreşedinte PSD Mehedinţi şi preşedinte PSD Strehaia (cu numeroase drumuri la Bucureşti, unde ar fi asigurat legătura între Nicolae Drăghiea şi guvernul Victor Ponta). În acelaşi timp – arată sursele citate – Cosmina Viziru ar fi lucrat mai des ca secretară neoficială la PSD Mehedinţi, pe vremea când preşedinte al Consiliului Judeţean era Adrian Duicu. Potrivit surselor PSnews.ro, Cosmina Viziru şi-ar fi făcut simţită prezenţa în Prefectură abia după 6 sau 8 luni de la angajare, în urma problemelor pe care Duicu le-a avut cu DNA, la începutul lunii aprilie 2014. De asemenea, zvonurile care ne-au ajuns la urechi arată că drumurile lui Bontea ar continua şi acum: delegaţii pe hârtie de la Bucureşti la Timişoara, cu oprire pe teren în Mehedinţi, unde ar continua să sprijine PSD-iştii judeţeni.

I-am contactat pe cei doi foşti funcţionari ai Instituţiei Prefectului Mehedinţi, ca să le solicităm punctul de vedere.

Astfel, Vlad Bontea a declarat, luni, pentru PSnews.ro, că, în opinia lui, este vorba doar despre „un fâs de campanie electorală”.

„Ştiţi cum e lumea: poate să scrie sau să vorbească absolut orice. Nu este adevărat – nu făceam lucrul ăsta. Am văzut că spuneau de mii de euro… Eu am lucrat o perioadă foarte scurtă, pentru că, la un moment dat, am plecat, am vrut să fac altceva, dar nu mi-a ieşit. Am fost cu jumătate de normă la cancelarie şi – cu tot respectul – să ştiţi că am fost. Deci chiar am fost. În rest, ce spune lumea… Văd că am intrat într-o campanie electorală şi sunt mici răutăţi. Eu nu-mi fac griji: am văzut c-au început să mă ameninţe şi la DNA… Ce să le zic? Oamenii să meargă mai departe, dacă aşa cred: să meargă mai departe, să depună plângeri… Dar eu cred că e doar un fâs de campanie electorală. În rest, mai mult de atât n-am ce să comentez”, ne-a spus fostul şef de cabinet al prefectului Drăghiea.

Întrebat şi despre problema delegaţiilor care ar fi fost instrumentate în scop politic, Vlad Bontea a răspuns: „Nu. Verificăm şi delegaţiile, dacă vreţi. Eu, în momentul ăsta, în timpul campaniei electorale, sunt fix la birou. Adică, dacă vreţi, vă dau şi numărul de fix, ca să mă sunaţi, să vă pot confirma acest aspect. De obicei, să ştiţi că sunt om serios şi, de asemenea, îmi asum lucrurile pe care le fac. Dar încă o dată vă spun: sunt doar răutăţile de campanie, de cancan şi mai mult de atât… Iar din cei 1.700-1.800 de euro (cât am luat eu într-o perioadă de nu ştiu cât timp), gândiţi-vă dumneavoastră la câte drumuri făceam Mehedinţi-Bucureşti. Deci nu asta era o problemă. Eu doream să pun umărul la lucru şi să sprijin şi eu autorităţile locale cât mă pricep. Am crezut că administraţia locală este un lucru bun pentru mine”.

Dezminţiri similare am primit şi de la Cosmina Viziru.

„Nu este adevărat – sunt doar speculaţii. Eu serviciul mi l-am prestat la Instituţia Prefectului, judeţul Mehedinţi. Doar de la Prefectură am primit salariul. Nu este 1.000 de euro, cum s-a speculat (este salariu cu jumătate de normă), nu are nicio legătură ce s-a speculat în presă cu adevărul – este departe de adevăr”, a declarat Viziru pentru PSnews.ro.

În încheiere, precizăm că redacţia PSnews.ro a trimis solicitări către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), Agenţia Naţională de Integritate (ANI), precum şi către ANPC, pentru a ne preciza dacă, potrivit legislaţiei în vigoare, un funcţionar dintr-o instituţie teoretic fără culoare politică are voie să fie membru sau chiar membru cu funcţii de conducere într-un partid politic.

1 comentariu la “Un nou caz Bombonica Dragnea? Mari semne de întrebare în urma fostului prefect de Mehedinţi EXCLUSIV SURSE

  1. Aceasta individa, Cosmina, a ocupat biroul din fata celui al presedintelui Duicu!!!!!!!!!!!!
    Era nelipsita din acel birou!!!!!!!
    Pot confirma angajatii CJMH!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *