Skip to content
Politică

Un nou caz ”Ghiță”. Legătura cu Grindeanu

zelist.ro

Dispariția fostului deputat PRU, Sebastian Ghiță, a pus pe jar autoritățile române în ultimele 4 luni. Însă, acesta nu este singura persoană care are probleme cu justiția și care a fugit din România.

Astfel, un om de afaceri timișorean, necunoscut la nivel național, dar foarte influent pe plan local, a fugit din țară după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de ani de închisoare cu executare într-un dosar privind devalizarea CNSLR Frăţia în care apare şi sindicalistul Liviu Luca.

”Fugarul”, prieten cu premierul

Ce este însă important de menționat, este legătura acestui om de afaceri, pe nume Neculai Miron cu actualul premier, Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timișoarei și președinte al CJ Timiș.

“Ce era Adrian Luca (afacerist din Timişoara cu investiţii în imobiliare n.r.) pentru PDL, era Neculai Miron pentru PSD”, au explicat pentru România Curată surse de pe plan local.

Potrivit sursei menționate premierul Sorin Grindeanu este naşul de cununie al fostului prefect de Timiş, actualul senator PSD Eugen Dogariu. Soţia lui Dogariu, Andreea, este angajată a Grupului Mir, ce aparţine omului de afaceri Neculai Miron.

Relaţia de amiciţie dintre premierul Grindeanu şi fugarul Neculai Miron este confirmată de fostul şef al PSD Timiş şi fost preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin.

“Sunt cunoştiinţe vechi, putem spune amici, cum e la noi aici în Banat. Oraşul nu e mare şi ne cunoaştem unii cu alţii. Posibil să se fi întâlnit la diferite reuniuni la prieteni comuni, însă nu pot spune că sunt prieteni la cataramă, nu îşi făceau concediile împreună. De altfel nici nu aveau cum pentru că Sorin Grindeanu este plecat de 5 ani la Bucureşti, de 4 ani ca deputat şi acum ca premier”, a declarat Titu Bojin pentru România Curată despre relaţia de amiciţie dintre premierul Grindeanu şi omul de afaceri Neculai Miron.

Neculai Miron, dat în urmărire internaţională

Neculai Miron a fost condamnat pe 31 martie. El s-ar afla în Italia unde ar fi internat. Potrivit unor surse judiciare, el a fost dat în urmărire internaţională şi acum este căutat de Interpol.

Miron a fost găsit vinovat pentru că, în complicitate cu sindicalistul Liviu Luca, a pus mâna ilegal pe hotelurile sindicatelor din Timiş.

Luca şi Miron au fost trimişi în judecată în 2012 de procuroarea DNA Claudia Roşu, soţia celebrului procuror DNA Doru Ţuluş.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca, a încheiat un contract de management între firma sindicatului Sind Tour Trading SRL (unde C.N.S.L.R. Frăţia era acţionar majoritar cu 95 la sută) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara în urma căruia compania privată a lui Neculai Miron a obţinut un profit de 732.000 de euro, considerat foloase necuvenite.

Firma CNSLR Frăţia era administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor şi, în urma unei decizii ilegale a lui Liviu Luca, a înstrăinat administrarea hotelurilor către firma lui Miron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *