Skip to content
Internațional

Un nou contracandidat pentru Trump: Primarul din New York vrea să ajungă la Casa Albă

National Review
" "

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, şi-a anunţat joi intrarea în cursa pentru obţinerea poziţiei de candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din 2022, scrie b1.ro.

Sunt un newyorkez, știu de mult că Trump este un bătăuș. Asta nu e nicio știre pentru mine și știu cum să îl dobor. Nu trebuie să cedezi în fața unui bătăuș, trebuie să îl confrunți. Donald Trump trebuie oprit, l-am mai înfrânt o dată și voi reuși să o fac din nou. Sunt Bill de Blasio și candidez la președinție pentru că este timpul să punem oamenii muncitori pe primul loc”, a fost mesajul transmis de Bill de Blasio în videoclipul de lansare a candidaţilor.

" "

Acesta s-a prezentat ca alternativă pentru americani prin lupta cu marile corporații și pe politicile sociale pe care le-a promovat în New York, inclusiv introducerea salariului minim de 15 dolari pe oră, asigurări de sănătate și concediu medical plătit.

Aflat la al doilea primar de mandat al New York-ului, de Blasio s-a remarcat şi printr-o relaţie extrem de tensionată cu presa, lucru ce ar putea să se vadă şi pe parcursul campaniei electorale.

Principalul favorit pentru câştigarea cursei interne din Partidul Democrat este fostul vicepreşedinte american Joe Biden. Acesta este urma de senatorii Bernie Sanders, Elizabeth Warren şi Kamala Harris.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *