Skip to content
Societate

Un nou derapaj al IPS Teodosie, care nu găseşte microbi în altar: Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe!? Este mare păcat!

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a spus duminică, la Mănăstirea Colilia, că, dacă prinde vreun preot că împărtăşeşte credincioşii cu mai multe linguriţe, îl dă afară. „Nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”, spune înaltul ierarh.

Prezent la slujba de la Colilia, înaltul ierarh a transmis credincioşilor: „Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Înaltul prelat a făcut referire la un „strălucit om de ştiinţă” de la NASA care „nu prea era el credincios convins” şi care a folosit „aparatura cea mai rafinată” pentru a căuta microbi în potir, fără să găsească vreunul. „Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi. Şi văzând această minune a zis: ”De ce să mai stau acolo, să spun poveşti la oameni, când adevărul este în biserică, în sfânta împărtăşanie?” Şi s-a făcut călugăr în Sfântul Munte. Şi mulţi oameni de ştiinţă au îmbrăţişat, văzând că ştiinţa e neputincioasă. Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu.

Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca sfânta împărtăşanie nu este niciunul. Şi eu am fost întrebat: «Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi?» Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, c nu-i boală, mai mare bucurie, va ierarh, ca să slujesc, nu este alta!”, a mai spus Teodosie.

Potrivit adevarul.ro, acesta a acordat, la finalul liturghiei de duminică, „diplome de recunoştinţă” celor care au donat bani mănăstirii Colilia, el menţionând ca principal ctitor pe omul de afaceri George Becali, dar şi pe vărul acestuia, Teia Sponte şi pe directorul unei mari companii de furnizare a energiei electrice.

La liturghia oficiată duminică la mănăstirea Colilia au participat zeci de oameni, care însă nu au respectat măsurile de distanţare fizică şi nici nu au purtat toţi mască sanitară de protecţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *