Skip to content
Politică

Un nou dosar la CEDO pentru România

România s-a ales cu încă un dosar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Mai multe instituţii ale statului sunt reclamate că ar fi tergiversat ancheta în cazul unei fetiţe din Oradea care a murit din cauza unei infecţii cu salmonella, în 2010.

Dosarul a zăcut ani la rând în birourile procurorilor de la Parchetul Bihor şi Oradea, ancheta neputând continua din cauza lipsei expertizei medicilor legişti.

În urmă cu trei ani, Institutul de Medicină Legală Timişoara a refuzat efectuarea expertizei, iar un an mai târziu si Institutul din Cluj a dat acelasi răspuns.

Anul trecut, părinţii fetei au ajuns la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti care le-a promis un răspuns până pe 3 august 2013. Pentru că nici până astăzi expertiza nu a fost făcută, părinţii fetei au depus o plângere la CEDO, care a fost acceptată.

Aceştia se tem că s-ar putea ajunge la prescrierea faptelor reclamate. În 2011, Colegiul Medicilor Bihor a concluzionat că cele două doctoriţe care au tratat-o pe fată nu sunt vinovate de moartea ei, conform digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *