Skip to content
Politică

Un nou dosar la CEDO pentru România

" "

România s-a ales cu încă un dosar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Mai multe instituţii ale statului sunt reclamate că ar fi tergiversat ancheta în cazul unei fetiţe din Oradea care a murit din cauza unei infecţii cu salmonella, în 2010.

Dosarul a zăcut ani la rând în birourile procurorilor de la Parchetul Bihor şi Oradea, ancheta neputând continua din cauza lipsei expertizei medicilor legişti.

" "

În urmă cu trei ani, Institutul de Medicină Legală Timişoara a refuzat efectuarea expertizei, iar un an mai târziu si Institutul din Cluj a dat acelasi răspuns.

Anul trecut, părinţii fetei au ajuns la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti care le-a promis un răspuns până pe 3 august 2013. Pentru că nici până astăzi expertiza nu a fost făcută, părinţii fetei au depus o plângere la CEDO, care a fost acceptată.

Aceştia se tem că s-ar putea ajunge la prescrierea faptelor reclamate. În 2011, Colegiul Medicilor Bihor a concluzionat că cele două doctoriţe care au tratat-o pe fată nu sunt vinovate de moartea ei, conform digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *