Skip to content
București

Un nou episod în scandalul gunoiului din S1: Armand se laudă că a deblocat criza, PNL spune că proiectele propuse de primar sunt nelegale

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, joi seară, că a fost împuternicit, joi, de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021. În replică, PNL Sector 1 susţine că i-a fost dată posibilitatea controlului, cu respectarea legislaţiei şi a contractului în vigoare.

Am deblocat criza gunoaielor, prin amendamente clare şi simple la proiectele de HCL propuse pe această zona. Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, explică foarte bine ce s-a întâmplat astăzi şi care este ADEVĂRUL. Pentru că la finalul zilei, adevărul trebuie să câştige”, a transmis, joi seară, PNL Sector 1.

PNL Sector 1 a demonstrat tot ceea ce spunem de 7 luni de zile în contradictoriu cu primarul. Noi i-am spus de fiecare dată că proiectele propuse de dansa sunt nelegale, atât pentru controlul prestatorului de servicii cât şi pentru modificare de frecvente. Astăzi PNL a venit cu 2 propuneri ce respectă legea. Pe care le-au votat şi colegii de la USRPLUS. Acestea au fost aprobate. Proiectele PNL. Dacă citiţi postarea doamnei primar, sau cine i-a scris-o, observaţi că dânsa nu a citit amendamentul depus de PNL, de fapt. Cel care este întreg proiectul de hotărâre aprobat, de altfel”, a afirmat, la rândul său, consilierul Daniel Ciungu, citat de news.ro.

Acesta Susţine că, de fapt, primarului i-a fost dată posibilitatea controlului, cu respectarea legislaţiei şi a contractului în vigoare.

Atât. Şi să revină cu raport spre noi în 60 zile„, a mai afirmat Daniel Ciungu.

unui comunicat de presă transmis, joi seară, de Primăria Sector 1, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost împuternicit, joi, de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, în şedinţa de joi, această activitate se va realiza prin luarera în calcul numai a costurilor necesare şi utile prestării serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către Compania Romprest Service SA conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor”, a transmis Primăria Sector 1.

După o muncă de 8 luni de zile, am reuşit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1. Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi şi, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public şi pentru comunitatea locală, trebuie să plătim preţul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare. Bătaia de joc în ceea ce priveşte cheltuirea banului public trebuie să ia sfârşit„, a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului Local al Sectorului 1, primarul Clotilde Armand.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *